Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Förskolan Freden öppnar i Umami Park

Förskolan Freden öppnar i Umami Park

Publicerat av: Redaktionen

Glada barnröster hörs nu i Centralkvarterets nyrenoverade lokaler i Umami Park, Hallonbergen.

Här har 1 500 kvadratmeter på två plan anpassats för pedagogik och lekglädje i den nyöppnade förskolan Freden.

Den gröna, fina gården som hör till förskolan har fått en extra spännande lösning och är placerad ovanpå ett garage.

Förskolan Freden öppnar i Umami Park

Pedagogerna Maud, Zahra och Anki ser fram emot en spännande höst på den nya förskolan i Umami Park.

– Det känns väldigt roligt att nu vara igång i våra nya fina lokaler och med en helt ny förskola. Att forma något helt från start.

Nu i veckan välkomnar vi de första barnen och för mig som rektor är det första gången som jag får förmånen att vara med och utveckla en verksamhet i helt nya lokaler, säger rektor Karin Ljunggren.

Förskolan Freden har fått sitt namn efter det gamla gårdsnamnet Freden som för länge sedan fanns på platsen.

Verksamheten är uppdelad i sex avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år. På sikt kommer förskolan att omfatta cirka 100 barn.

– Etableringen av förskolan Freden är ytterligare ett steg att skapa en naturligt levande stadsdel med bostäder, restauranger, service och arbetsplatser. Tillgängligheten till service inom kvarteret och goda kommunikationer förenklar vardagen vid hämtning och lämning, säger Ruby Resman, affärsområdeschef för kommersiella lokaler i Stockholm.

Den nya förskolan i Umami Park har stora gemensamhetsutrymmen och avdelningarna välkomnar barnen med olika färgglada teman. Själva gården till förskolans har också en angöring ut i naturmarken i nordväst som gör att man snabbt och lätt kan ta sig ut från gården.

– Tillsammans med förskolans duktiga pedagoger ser jag väldigt mycket fram emot en spännande höst och alla härliga möjligheter som finns här på plats. Utsikten, de fina lokalerna och läget med direkt närhet till fina grönområden men även bussar och tunnelbana är riktiga pluspoäng, säger Karin.

– Vi har haft ett jättefint samarbete med verksamheten under hela projektet, vilket har varit både roligt och givande och förhoppningsvis skapat bestående mervärden, säger Katarina Swedenborg, projektchef på Wallenstam.

Likt övriga förskolor i Sundbyberg kommer Freden förskola utgå från Reggio Emilias pedagogiska filosofi för att utveckla barnens nyfikenhet, intressen och tankar. Tillsammans med specialutbildade makerpedagoger och tillgång till en digital skaparverkstad i kommunen kommer barnen tidigt få utforska lärande och skaparglädje på nya sätt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>