Hem NYHETER Nu öppnar ansökan för Nordic Edtech Awards 2018

Nu öppnar ansökan för Nordic Edtech Awards 2018

Publicerat av: Redaktionen

Edtech, Educational technology, är en av de snabbast växande marknaderna globalt sett, med stora investeringar som följd.

I Norden har ett flertal edtechbolag skapat internationellt intresse de senaste åren.

Nu öppnar ansökan för Nordic Edtech Awards 2018

Nu utlyses andra året av Nordic Edtech Awards, där finalen tar plats på Oslo Innovation Week. Senast vann svenska Lexplore på SLUSH i Helsingfors.

The Nordic Edtech Awards är ett initiativ från Nordic Edtech Alliance, hela den nordiska edtech-maffian. Nordiska edtech bolag tävlar om exponering, €10.000 och en plats på nordens enda accelerator för edtech, xEdu, i Helsingfors. Sista ansökningsdag är 20 augusti.

-Norden attraherar mycket kapital på totalen, vi är grymma på användardesign, innovation och högteknologiska lösningar. I ett internationellt perspektiv, så är vårt utbildningssystem extremt intressant. Vi är bra på att utveckla eftertraktade förmågor som samarbete, kreativitet och innovation, vad man kallar 21st Century Skills. Dessutom ligger vi långt fram i digitaliseringen av utbildningssystemet. Vi har alla ingredienser för att få fram ett par riktigt stora bjässar inom edtech, säger Jannie Jeppesen på Swedish Edtech Industry, en av NEAs partnerorganisationer.

Nordisk edtech har den senaste tiden gjort mer väsen av sig internationellt. Fler nya bolag startar och flera har tagit in större investeringar för att gå ut på internationell marknad. Norska Kahoot, finska Mightifier, svenska  Lexplore har tagit in större investeringar och fått höga värderingar. Senast i raden är danska Labster, Peergrade och Area9.

– Vi befinner oss i ett momentum. Nordisk edtech formerar sig och vi ser hur många lovande edtech entreprenörer vi har gemensamt i våra länder. Nu när vi går ihop och jobbar tätare, så kommer det att frigöra den potential nordisk edtech har, säger Hege Tollerud, VD på Oslo Edtech Cluster, en av NEAs partner organisationer.

Nordic Edtech Alliance är ett partnerskap mellan nordiska edtech aktörer, Syftet med Nordic Edtech Alliance är att stärka samarbetet och profilera nordisk edtech internationellt, med de nordiska värdena, jämlikhet, demokrati, kvalitet och motivationsstyrt lärande och effektivitet genomsyrar budskapet. Målet är att attrahera nordiska och internationella investerare till nordisk edtech och bygga broar till internationella marknader. Nordic Edtech Startup Award är NEAs första initiativ.

Oslo Innovation Week:

Oslo är en av de mest intressanta tech-communities i Norden. Varje år hålls Oslo Innovation Week och i år kommer Nordic Edtech Day, ett event helt dedikerat till Edtech att bjuda in internationella investerare och andra makers and shakers för att visa upp den mångfald som finns inom nordisk edtech. Finalen sker på Nordic Edtech Day den 26e september.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>