Högskolan Väst förbereder för anpassad återgång till hösten
Hem FORSKNING Högskolan Väst förbereder för anpassad återgång till hösten

Högskolan Väst förbereder för anpassad återgång till hösten

Publicerat av: Redaktionen

Vi är mitt inne i vårterminen och frågor börjar komma kring hur det blir med studierna på campus efter sommaren.

Högskolan Väst förbereder för anpassad återgång till hösten

Högskolan Västs rektor Martin Hellström har därför redan nu fattat ett inriktningsbeslut för höstterminen 2021 om en anpassad återgång där delar av undervisningen bedrivs på campus och delar på distans.

Den fakta som finns idag om hur smittläget kommer se ut när höstterminen startar är oklar. Sveriges nuvarande vaccinationsplan säger att alla vuxna i Sverige ska vara vaccinerade till sommaren men oavsett det, är det oklart hur rekommendationerna kommer att vara kring hur samlingar kan ske.

-Trots det osäkra läget om förutsättningarna i augusti behöver vi ta ett beslut för att ha något att förhålla oss till och planera efter. Vi väljer att vara försiktigt positiva och planerar för en anpassad återgång till campus, säger Martin Hellström.

Återgången innebär att undervisningen behöver bedrivas i ett blandformat med delar på campus och delar på distans. Han påpekar dock att högskolan har beredskap för att återgå helt i distansläge eller öka närvaron på campus om så blir möjligt

Nya programstudenter prioriteras på campus
För att minska risken för smittspridning ska antalet platser i undervisningslokalerna fortsatt begränsas och tider för schemaläggning utökas. Undervisningsformen ska vara styrande, vilket innebär att föreläsningar i huvudsak sker på distans så att andra moment kan ges företräde till campus. Högskolan Väst har ett rymligt campus och det har gjorts prioriteringar kring vilken verksamhet som ska ske på campus. Det som prioriteras främst är introduktion och viss undervisning av nya programstudenter, internationella studenter, undervisningsmoment (för samtliga studenter) som inte är möjliga eller olämpliga att genomföra på annat sätt än vid fysisk närvaro på campus samt examinationer som inte är möjliga eller olämpliga att genomföra på annat sätt än vid fysisk närvaro på campus.

-Vi ser också av studiesociala skäl att samtliga studentgrupper bör erbjudas något campusförlagt tillfälle per kurs under hösten, säger Martin Hellström.

Detta inriktningsbeslut utgår från regeringens och ansvariga myndigheters rekommendationer. Vid förändrade rekommendationer kan nya beslut behöva fattas.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>