Nobelpristagare föreläser vid Uppsala universitet
Hem EFTER PLUGGET Nobelpristagare föreläser vid Uppsala universitet 12-14 december

Nobelpristagare föreläser vid Uppsala universitet 12-14 december

Publicerat av: Redaktionen

Årets medicinpristagare Svante Pääbo håller tillsammans med pristagare i kemi och fysik öppna föreläsningar i Uppsala den 13 december.

Dagen innan hålls ett panelsamtal med pristagare från tidigare år och den 14 december föreläser Sasha Romantsova, mottagare av 2022 års fredspris.

Samtliga Nobelföreläsningar vid universitetet är öppna för allmänheten. De kan också ses via streaming. Mer information om de olika föreläsningarna finns under respektive länk nedan.

12 december: Nobelpristagare om forskningens förutsättningar Panelsamtal med Nobelpristagarna i fysik 2020 Andrea Ghez och Reinhard Genzel samt Nobelpristagare i kemi 2021 David MacMillan.

Nobelpristagare föreläser vid Uppsala universitet

I år blir det tre dagar av Nobelpristagarbesök vid Uppsala universitet.

13 december: Nobelföreläsningar i kemi och medicin Med årets pristagare i kemi Carolyn R. Bertozzi samt årets pristagare i medicin Svante Pääbo.

13 december: Nobelföreläsning i fysik Med årets pristagare i fysik John F. Clauser.

14 december: Nobelföreläsning med 2022-års fredspristagare Sasha Romantsova.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>