Ett halvår med projekt Innovationslänken
Hem FORSKNING Ett halvår med projekt Innovationslänken

Ett halvår med projekt Innovationslänken

Publicerat av: Redaktionen

Den 1 februari 2021 startade projekt Innovationslänken – för IT och industri i Kronoberg.

Målet med projektet är att fler små och medelstora företag inom IT och industri i Kronoberg ska få kunskap, kontakter och verktyg för FoU-arbete i syfte att förflytta sig uppåt i värdekedjan genom ökad innovationsförmåga.

I förlängningen kan detta leda till ökad produktion och tillväxt. Under det första halvåret har projektet tagit form och uppnått:

Ett halvår med projekt Innovationslänken– Utveckling av Linnéuniversitetets Innovationsmaster som knutits närmare regionens företag och näringsliv.

– Ca 50 samarbetskontakter har knutits med företag varav flera är på gång till samarbete med universitetet eller deltagande på projektets nischade workshops den närmaste tiden.

– Projektet har landat i en fungerande samverkansmodell mellan Videum Science Park, Linnéuniversitetet och Campus Ljungby. Samverkan mellan det offentliga, näringsliv och akademi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>