Hem NYHETER ”Jag säger inget så har jag inget sagt… men man kan ju tänka en hel del fula ord.” Kan man bli av med jobbet på grund av ett Facebookinlägg? Ny bok reder ut lojalitetsplikten.

”Jag säger inget så har jag inget sagt… men man kan ju tänka en hel del fula ord.” Kan man bli av med jobbet på grund av ett Facebookinlägg? Ny bok reder ut lojalitetsplikten.

Publicerat av: Redaktionen

Lojalitet i arbetet. Arbetstagarens skyldigheter förmedlar kunskap om lojalitetsplikten och vad den innebär i praktiken.

Förutom grunderna inom arbetsrätten får du kunskaper om vilka krav som finns på lojalitet före, under och efter en anställning.

”Jag säger inget så har jag inget sagt... men man kan ju tänka en hel del fula ord.” Kan man bli av med jobbet på grund av ett Facebookinlägg? Ny bok reder ut lojalitetsplikten.

Bokomslag till ​Lojalitet i arbetet. Arbetstagarens skyldigheter

Vad gäller när en anställd beter sig illojalt och vilka situationer kan leda till arbetsrättsliga konsekvenser? På vilket sätt kan arbetsgivaren varna en illojal arbetstagare?

– Såväl arbetsgivare som arbetstagare bör ha kännedom om lojalitetsplikten. En ökad medvetenhet kring kravet på lojalitet skulle kunna leda till färre arbetsrättsliga problem på arbetsplatsen, säger Lucas Ideström och Louise D’Oliwa, författare.

I ett anställningsförhållande ska både arbetsgivare och arbetstagare vara lojala mot varandra. Lojalitet i arbetet. Arbetstagarens skyldigheter tar sikte på lojalitetsplikten i anställningen och fokuserar på arbetstagarens lojalitetsplikt. Boken ger konkreta exempel på hur man kan hantera brott mot lojalitetsplikten och innehåller dessutom rättsfall, praktiska exempel och användbara mallar.

Den här boken är den första i en serie av böcker om lojalitet i arbetet.

Författare: Advokat Louise D’Oliwa är innehavare av Advokatbyrån D’Oliwa. Lucas Ideström är verksam som biträdande jurist på Advokatbyrån D’Oliwa. Inom ramen för arbetet på advokatbyrån företräder författarna såväl arbetsgivare som arbetstagare i arbetsrättsliga frågor och tvister. Författarna är även föreläsare inom arbetsrätt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>