Zcooly förvärvar Peppy Pals – ”Vi ska bli Europas främsta EdTech-bolag”
Hem EFTER PLUGGET Den första juni förvärvades EdTech-bolaget Peppy Pals av Zcooly

Den första juni förvärvades EdTech-bolaget Peppy Pals av Zcooly

Publicerat av: Redaktionen

Zcooly förvärvar Peppy Pals – ”Vi ska bli Europas främsta EdTech-bolag”

Sedan 2013 har Peppy Pals utvecklat spel som fokuserar på EQ (Social and Emotionell Intelligens) och riktar sig till barn under sex år.

Förvärvet gör att Zcooly breddar sin målgrupp och kan erbjuda ett mer komplett utbildningspaket.

– Det är en perfekt match. Både vi och Peppy Pals var tidiga med att inse hur kraftfullt spelet är som ett verktyg i inlärningsprocessen och vi är väldigt imponerade av produkten som de har skapat, säger Jonathan Wadström, vd på Zcooly.

Zcooly förvärvar Peppy Pals – ”Vi ska bli Europas främsta EdTech-bolag”

Zcooly förvärvar Peppy Pals. Från vänster: Björn Eriksson, Paulina Olsson, Rosie Linder och Jonathan Wadström.

Sedan den första juni är EdTech-företaget Peppy Pals en del av Zcooly som verkar inom samma bransch. Genom förvärvet breddar Zcooly sitt erbjudande och fördjupar sin satsning på EdTech;företaget har länge utvecklat spel för barn i åldern 5–12 år och kan genom uppköpet även erbjuda spel för yngre barn mellan två och sex år. Till skillnad från Zcoolys befintliga spel, som fokuserar på matematik, handlar Peppy Pals om att utveckla barnens EQ, det vill säga den emotionella intelligensen.

Spelen har utvecklats tillsammans med barn, forskare och psykologer med syftet att lära barn i förskoleåldern om vänskap, känslor och empati. Målet är att barnen ska bli trygga med att prata om känslor samtidigt som flera studier visar att skolresultatet förbättras när barn har en högre emotionell intelligens.

– EQ kan liknas vid en av dina grundpelare i livet. Mental ohälsa är ett stort problem bland barn och unga idag och forskning visar att ju tidigare barn lär sig att prata om känslor, desto bättre skyddade är de mot psykisk ohälsa längre fram i livet. Dessutom ser vi hur barnen som har hög EQ ofta presterar bättre i skolan, säger Rosie Linder, grundare av Peppy Pals.

Omedelbar framgång

När Peppy Pals grundades 2013 var de först i världen att göra spel om EQ utan att använda text eller språk. Succén var närmast omedelbar och 2016 utsågs företaget till ett av världens mest framgångsrika sociala entreprenörsbolag av Ashoka och UBS Social Innovators. Idag finns Peppy Pals i förskolor över hela Sverige och har nära samarbeten med, bland andra, SOS-barnbyar, Storytel och Sony.

Peppy Pals är även sedan tidigare backade av LEGO Ventures. Samarbetena påverkas inte av att spelet blir en del av Zcoolys produktportfölj, utan kommer att fortsätta som tidigare. I samband med förvärvet anställdes även en av Peppy Pals medgrundare, Björn Eriksson, av Zcooly, medan de övriga två, Rosie Linder och Paulina Olsson, kommer att vara tillgängliga på konsultbasis.

– Vi är väldigt glada över det här förvärvet och ser fram emot att få in kompetensen som grundarna besitter. Peppy Pals är redan ett stort varumärke, både i Sverige och utomlands, och den framgångsresan ska fortsätta. Vi delar en vision och har länge gått sida vid sida inom den här branschen – tillsammans kommer vi att bli ännu starkare och siktar på att bli störst i Europa på EdTech, säger Jonathan Wadström.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>