Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Så lyckas du med dina distansstudier

Så lyckas du med dina distansstudier

Publicerat av: Redaktionen

Allt fler väljer att studera på distans och på Studentum finns det närmare 1500 utbildningar att välja mellan för dig som är intresserad av distansalternativet.

Men många menar att distansstudier kräver lite mera av dig som student. Här är tipsen på hur du ska göra för att lyckas.

Så lyckas du med dina distansstudier

Så lyckas du med studierna på distans

1. Ta tag i studierna på en gång

Många tror att distansstudier är lättare än vanliga studier, när det egentligen kan vara tvärtom.

Tänk på att kursens innehåll är detsamma som den campusbundna kursen, med skillnaden att du pluggar på egen hand.

Sätt igång med uppgifterna med en gång kursen har startat och plugga kontinuerligt och strukturerat.

2. Ge plats åt studierna

Det är vanligt att man jobbar samtidigt som man ska studera. Fundera igenom din situation och ta inte på dig för mycket, har du heltidsjobb, barn och fritidshus hinner du kanske inte plugga på heltid. Beroende på studievana och förkunskaper är det väldigt olika hur tufft man upplever det. Börja med en liten kurs (7,5 p) för att känna efter.

3. Kolla upp om det finns lärcentrum i din kommun

Om det finns ett lärcentra eller bibliotek i din kommun, utnyttja det. Ofta pluggar man bättre genom att komma hemifrån och på lärcentren finns fräscha datorer och studievägledning. Försök hitta någon annan på samma ort som också pluggar på distans, då kan ni läsa tillsammans.

4. Gör tid för studierna

Det är lätt att studierna kommer i andra, tredje eller fjärde hand om du jobbar eller har barn. Se till att frigöra tid i kalendern för studierna och lägg in en påminnelse på telefonen när det är dags att starta datorn.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>