Hem NYHETER Gratis läxhjälp till elever på grundskolan och gymnasiet startar vecka 36

Gratis läxhjälp till elever på grundskolan och gymnasiet startar vecka 36

Publicerat av: Redaktionen

Till Lärarjourens kostnadsfria läxhjälp är alla elever på grundskolan och gymnasiet välkomna.

Under höstterminen hålls läxhjälpen på onsdagar på KTH – Kungliga Tekniska högskolan.

Läxhjälparna pluggar på högskola och jobbar parallellt med läxhjälpsuppdragen som lärarvikarier på skolor i Stockholm.

Gratis läxhjälp till elever på grundskolan och gymnasiet startar vecka 36

”På läxhjälpen kan jag få hjälp när jag fastnar i något ämne eller har dålig motivation. Mina föräldrar har inte alltid tid och möjlighet att hjälpa mig och kan inte alltid ämnet. Läxhjälparna är schysta och förklarar så jag verkligen förstår.” – Elvira, elev i åk 8.

Alla Lärarjourens läxhjälpare har hög ämneskunskap i de ämnen som de undervisar i och själva studerar. De har genomgått Lärarjourens rekryteringsprocess och lärarvikarieutbildning och har ett giltigt utdrag från belastningsregistret.

”Det bästa med att vara läxhjälpare är att jag får möta olika elever från hela Stockholm. Det är väldigt kul när jag hjälper en elev med något svårt och jag ser att eleven verkligen har förstått. Läxhjälpen är en jättebra pedagogisk erfarenhet för mig som pluggar till civilingenjör och jag ser mycket fram emot att köra igång en ny läxhjälpstermin.” – Axel, läxhjälpare som pluggar maskinteknik på KTH.

Lärarjouren arrangerar den kostnadsfria läxhjälpen som en del av företagets samhällsansvar. Vi vill med gratis läxhjälp bidra till att fler elever ska få en möjlighet att även utanför skolan få hjälp med läxor och studier för att klara målen. Eleven styr helt själv vilka ämnen och skoluppgifter som hen behöver stöd och hjälp med, samt vilka läxhjälpstillfällen hen vill gå på.

Fakta om Lärarjourens kostnadsfria läxhjälp:

Plats: KTH – Kungliga Tekniska högskolan
Dag och tid: Onsdag kl. 16-19, med start 3 september. Läxhjälpstillfällen vecka 36-50 (ingen läxhjälp vecka 43+44)
Anmälan: Föranmälan till respektive läxhjälpstillfälle görs på hemsidan, https://www.lararjouren.se/laxhjalp/
Målgrupp: Elever på grundskolan och gymnasiet
Arrangör: Lärarjouren i Sverige AB tillsammans med KTH (Kungliga Tekniska högskolan)

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>