Partnerskap för att skydda unga i den digitala världen
Hem SÄKERHET Nytt samarbete för att skapa säkrare och tryggare digital miljö för unga

Nytt samarbete för att skapa säkrare och tryggare digital miljö för unga

Publicerat av: Redaktionen

Internet erbjuder barn fantastiska möjligheter att kommunicera, lära och upptäcka världen på sätt som tidigare var otänkbara.

Tyvärr finns det också faror som lurar online, som bedrägerier, exploatering, övergrepp och andra former av kränkningar.

För att tackla dessa utmaningar inleder Stiftelsen Tryggare Sverige och Helsingborg stad ett samarbete med målet att skapa en säkrare och tryggare digital miljö för unga i Helsingborg.

Partnerskap för att skydda unga i den digitala världen– Vi är glada att välkomna Helsingborg Stad som partner i arbetet med att öka säkerheten för unga på nätet. HackShield har visat sig vara en effektiv metod för att öka medvetenheten om de risker som finns på nätet och utrusta ungdomar med de nödvändiga kunskaperna för att navigera säkert online. Tillsammans kommer vi att göra skillnad och skapa en säkrare digital värld, säger Marika Haug, kriminolog på Stiftelsen Tryggare Sverige.

Genom detta samarbete kommer Helsingborgs stad och Stiftelsen Tryggare Sverige utbilda barn i kommunen till juniora cyberagenter. Utbildningen sker i skolan som får lektionsmaterial, möjlighet att få besök av experter samt datorspelet HackShield. Datorspelet blir ett lustfyllt sätt att lära sig hur man navigerar säkert på nätet. Barnen kan dessutom tävla mot varandra för att bli cyberhjältar.

– Vi är stolta över vårt partnerskap med Stiftelsen Tryggare Sverige och ser fram emot att införa HackShield i Helsingborg. Att skydda våra unga medborgare i den digitala världen är av yttersta vikt, och detta initiativ kommer att hjälpa oss att uppnå detta mål, säger Mona Andersson, ansvarig samordnare, Pedagogiskt Center i Helsingborg stad.

Detta partnerskap representerar en gemensam satsning på att rusta unga generationer med verktygen de behöver för att navigera säkert och medvetet på nätet. Genom att utbilda och inspirera dem att bli juniora cyberagenter kommer Helsingborg stad och Stiftelsen Tryggare Sverige att skapa en säkrare digital framtid för Helsingborgs invånare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>