Hem NYHETER Teach for Sweden och Mellby Gård inleder samarbete för en likvärdig skola

Teach for Sweden och Mellby Gård inleder samarbete för en likvärdig skola

Publicerat av: Redaktionen

Svensk skola står inför flera stora utmaningar, bland annat en akut lärarbrist men också en ökad ojämlikhet.

I dialogen om dessa utmaningar och framtida konsekvenser för samhället och näringslivet, har det funnits en gemensam vilja att med handlingskraft bidra här och nu, vilket har lett till detta nya samarbete mellan Teach for Sweden och Mellby Gård AB.

– Vi är glada över att starta ett nytt samarbete med Mellby Gård. Mellby Gård har lång och bred kunskap inom näringslivet och om näringslivets framtida behov. De förstår vikten av en likvärdig skola där alla barn har möjlighet att bli sitt bästa jag, säger Mattias Svensson vice verksamhetschef och ansvarig för finansiering och partnerskap på Teach for Sweden.

Teach for Sweden och Mellby Gård inleder samarbete för en likvärdig skolaTeach for Sweden är en religiöst och politiskt obunden stiftelse som arbetar för en likvärdig skola. Organisationen erbjuder framtida ledare en chans att påverka och göra skillnad för tusentals elever, genom en speciellt anpassad ledarskapsutbildning där man blir behörig lärare.

I dagsläget har Teach for Sweden samarbete med flera kommuner och friskolekoncerner, bland annat AcadeMedia där Mellby gård är en av huvudägarna. 72 ledare är utplacerade på 61 skolor runt om Stockholm, Malmö, Göteborg och Luleå. Till hösten 2017 kommer fler ledare att placeras ut och Teach for Sweden expanderar dessutom till fler regioner.

Totalt har Teach for Sweden haft över 100 ledare i programmet sedan starten 2013. Målsättningen är att bidra med ytterligare fler drivna ledare som vill göra skillnad i klassrummet, med inriktning mot framförallt ämnena matematik, natur och teknik.

-Mellby gård vill vara med och bygga kunskapsnationen Sverige ännu starkare, därför är Teach for Swedens arbete för en likvärdig skola helt rätt för oss. En likvärdig skola spelar en avgörande roll för kompetensförsörjningen och är oerhört viktig för utvecklingen och entreprenörskapet i samhället. Vi tog klivet in i utbildningssektorn på allvar förra året när vi gick in som ägare i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Inom AcadeMedia finns en genuin vilja att bidra till en god samhällsutveckling och man har sedan tidigare ett samarbete med Teach for Sweden. Nu går även Mellby gård in i som samarbetspartner för att möta svensk skolas utmaningar, säger Johan Andersson, vd på Mellby Gård.

Mellby Gård AB är en bred internationell företagsgrupp med intressen i såväl detaljhandeln som industrin. Koncernen grundades av Rune Anderson 1986 och omsätter cirka 6 miljarder kronor.

– Senaste läsåret gick det ut över 17 000 elever från nian som inte erhållit gymnasiebehörighet. Hårdast drabbas de elever som inte har möjlighet att få stöd hemma. Genom samarbetet med Mellby Gård kan vi fortsätta och etablera oss i fler regioner och bidra till att fler elever når målen i svensk skola, avslutar Teach for Swedens verksamhetschef Ida Karlberg Gidlund. 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>