Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Över 300 elever startar sin distansutbildning i Malmö

Över 300 elever startar sin distansutbildning i Malmö

Publicerat av: Redaktionen

Idag startade över 300 elever sin distansutbildning inom gymnasiala och grundläggande kurser på Komvux i Malmö.

Utbildningen bedrivs av Hermods där avtalet med Malmö Stad sträcker sig över 3 år.

Över 300 elever startar sin distansutbildning i Malmö– Det finns ett stort behov av distansutbildningar inom Komvux i Malmö. Det är inspirerande att så många elever nu kan komma till start och vi är stolta över deras och kommunens förtroende, säger Mari Johansson, utbildningschef på Hermods Distansavtal Malmö.

Eleverna kommer sköta sin utbildning på distans där legitimerade lärare, specialpedagog samt studie- och yrkesvägledare kommer finnas tillgängliga som handledare, både på plats i klassrum och digitalt.

– Distansutbildning öppnar upp många möjligheter för de som inte har tid eller kan studera i klassrum. Det är även en viktig aspekt nu under Coronapandemin då distanslösningar underlättar för stora grupper att kunna ses digital istället. Utbildning ska finnas för alla, säger Mari Johansson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>