Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Alla kommunala högstadieskolor ställer om till fjärr- och distansundervisning från måndag

Alla kommunala högstadieskolor ställer om till fjärr- och distansundervisning från måndag

Publicerat av: Redaktionen

Smittskydd Stockholm rekommenderade idag länets kommuner att övergå till distans- och fjärrundervisning även på högstadiet, med anledning av den ökade smittspridningen.

Barn- och skolnämnden i Norrtälje kommun kommer besluta att följa denna rekommendation.

Alla kommunala högstadieskolor ställer om till fjärr- och distansundervisning från måndag

Alla kommunala högstadieskolor ställer om till fjärr- och distansundervisning från måndag den 14 december.

Regionens smittskyddsläkare rekommenderar att kommunerna i Stockholms län övergår till distansundervisning för högstadieeleverna från måndag den 14 december.

Syftet är att fler personer ska stanna hemma och minska smittspridningen.

– Regionen, vården och Smittskydd Stockholm vittnar nu alla om en mycket allvarlig situation i länet. Det är självklart för oss i Norrtälje kommun att nu göra vad vi kan för att bidra till att minska smittspridningen, säger Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande.

Idag kommer därför barn- och skolnämndens ordförande besluta att samtliga högstadieklasser i de kommunala skolorna från och med måndag ställer om till fjärr- och distansundervisning, i likhet med vad som redan gäller för gymnasiet.

– Det är inget lätt beslut jag tagit idag eftersom våra högstadieelever behöver all undervisning de kan få. Men i det allvarliga läge vi är i väljer vi att följa de rekommendationer som regionens smittskyddsläkare ger. Jag vet också att våra pedagoger är duktiga på att använda digitala kanaler för undervisning, säger Robert Beronius (L), ordförande i barn- och skolnämnden.

– Det här är en tuff utmaning får både elever och lärare, men vi varit förberedda på en sådan här situation. Vi har dessutom bara en vecka kvar av terminen och elever och lärare har klarat av de viktigaste delarna av terminens undervisning, så vi kommer klara den sista veckan på ett bra sätt även digitalt, säger Jenny Nordström, förvaltningsdirektör för barn- och utbildningskontoret.

Beslut om att ställa om till fjärr- och distansundervisning gäller resten av terminen.

Håll barnen hemma från trängsel i butiker ach allmän plats
Dessutom vädjar vi till alla föräldrar att se till att deras barn håller sig hemma så mycket som möjligt och de undviker att umgås i grupper, framför allt i butiker och på allmän plats.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>