Hem APPAR Prion ska digitalisera förskolan – nordisk VC och svenska stjärnentreprenörer satsar

Prion ska digitalisera förskolan – nordisk VC och svenska stjärnentreprenörer satsar

Publicerat av: Redaktionen

Förskoleappen Prion tar in 4,4 miljoner kronor och utökar sin ägarkrets.

Förutom de befintliga ägarna Skype-grundaren Niklas Zennström, Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski och King-grundaren Sebastian Knutsson deltar även Icebreaker.vc som kliver in som ny ägare.

Andra nya investerare inkluderar Simon Josefsson, tidig investerare i internetsäkerhetsbolaget Yubico, WES-grundaren Anna Stenberg, det tidigare NHL-proffset Mattias Weinhandl samt Propel Capital.

Prion ska digitalisera förskolan – nordisk VC och svenska stjärnentreprenörer satsar

Fredrika Bernadotte, medgrundare och VD, Prion. Foto: Emil Fagander

Prion är en plattform helt anpassad för förskolan och för att göra administrationen och föräldrakommunikationen effektiv och säker.

Idag saknar många förskoleverksamheter stödsystem, även för de mest grundläggande processerna, vilket skapar onödig administration.

Prion sparar tid för personalen, förbättrar beslutsunderlaget för chefer och gör det möjligt för föräldrar att vara delaktiga i sitt barns utveckling och lärande på ett enkelt sätt.

Pengarna från investeringen ska gå till att utöka teamet inom sälj, för att sprida tjänsten i snabbare takt, och produkt, för att kunna utveckla plattformen fortare.

– Vi ska nu expandera det operativa teamet och ägarsidan för att få in ännu mer kompetens och framför allt händer som kan bidra till vår tillväxt. Att Icebreaker.vc, bland andra, gått in och tagit en aktiv ägarroll känns väldigt roligt och värdefullt, säger Fredrika Bernadotte, medgrundare och VD på Prion.

Bolaget har redan hunnit bredda teamet genom stjärnrekryteringen av Eskil Andreén Rydberg, tidigare medgrundare, teknik- och informationssäkerhetschef på startupen Wrapp.

– Vi är otroligt glada att ha fått Eskil till oss! Eskil har bland annat stor erfarenhet av säkerhetsfrågor och tekniska integrationer vilka är otroligt viktiga områden hos oss, säger Fredrika Bernadotte.

Prion lanserades hösten 2017 sedan dess har antalet förskolor på plattformen växt från 10 till flera hundra, med en majoritet betalande kunder.

Prion startades som en kommunikationstjänst för förskolor och föräldrar. Men nu har bolaget även breddat plattformen till att inkludera en betalversion för pedagogisk dokumentation. Under 2019 kommer fler funktioner för att lösa administrativa problem för förskolor och föräldrar att lanseras.

– Vi ser stor efterfrågan på en lättanvänd app som är helt anpassad för förskolan. Många förskolor får idag nöja sig med plattformar byggda för skolan, trots att behoven skiljer sig avsevärt åt. Detta drabbar personal och föräldrar dagligen genom mer administration, i slutändan blir barnen de stora förlorarna – de går miste på värdefull tid med sina pedagoger och närhet till sina föräldrar. Det här ska vi ändra på!, säger Fredrika Bernadotte.

– Vårt mål är att vara världens bästa plattform för förskolan och minska den administrativa bördan för förskolepersonal och chefer, så att de kan fokusera på barnen och verksamheten, säger Fredrika Bernadotte.

Prion finns idag främst i Sverige men avser expandera till fler marknader de kommande åren.

– Det finns otroligt mycket att göra systemmässigt som kan förbättra barnomsorgen. Så fort någon ska ta hand om någons annans barn är det en mängd information som behöver hanteras och överföras. Många ser upp till svenska barnomsorgen och på sikt vill vi hjälpa fler marknader höja kvaliteten i sina verksamheter men nu är det fokus på Sverige. Det sker ett väldigt spännande skifte just nu där vi ser att allt fler förskoleverksamheter ställer egna krav på plattformarna de ska använda, och bryter sig loss från att stå i skuggan av skolan. Det är sunt och en nödvändighet för att erbjuda en så bra utbildning till barnen som möjligt, säger Fredrika Bernadotte.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>