Hem EFTER PLUGGET Realgymnasiet i samarbete med SkiStar AB – ”Våra elever får ett försprång till framtiden”

Realgymnasiet i samarbete med SkiStar AB – ”Våra elever får ett försprång till framtiden”

Publicerat av: Redaktionen

Under vintern 2021 ingår Realgymnasiet och SkiStar ett samarbete med ambition att från och med läsåret 2021/2022 erbjuda Realgymnasiets eleverinom Natur och Äventyr, specialisering alpint, möjligheten att ha sitt arbetsplatsförlagda lärande (APL) på SkiStar i Sälen.

Planen är att de ska utbildas av handledare från SkiStar som kvalitetssäkrar utbildningen och ger eleverna ett kontaktnät för framtiden.

– Att utveckla detta samarbete tillsammans med en av Sveriges absolut främsta aktörer inom fjällturism tar både vår utbildning och våra elever till en ny nivå. Det ger eleverna ett försprång till framtiden. Vi är vi både stolta och glada över våra gemensamma ambitioner, säger Anneli Larsson VD på Lärande Partner som arbetar med bland annat nationella partnerskap för Realgymnasiet.

Realgymnasiet i samarbete med SkiStar AB – ”Våra elever får ett försprång till framtiden”

SkiStar utvecklar alpin fjällturism genom att paketera produkter och tjänster som stärker den alpina upplevelsen och är ett mycket starkt varumärke inom branschen. Realgymnasiet bedriver sin verksamhet med utgångspunkten att intresset är den allra bästa drivkraften för lärande och har för avsikt att arbeta med de främsta inom branschen.

Detta nya samarbete skulle innebära att eleverna exempelvis kommer vara delaktiga i skidskolan men också få föreläsningar och handledning av representanter från SkiStar.

Därefter garanteras de en jobbintervju om det tagit sin gymnasieexamen och uppfyller SkiStars grundläggande krav för anställning, vilket betyder goda möjligheter till jobb. Detta är också en möjlighet för SkiStar att kompetensförsörja sin verksamhet och utbilda framtidens stjärnor.

– Vi på SkiStar ser positivt på denna typ av samarbeten då vår långsiktiga kompetensförsörjning är viktig för såväl oss som för skidbranschen i stort. Det gör det förhoppningsvis även enklare att hitta rätt medarbetare i vår rekryteringsprocess inför vintersäsongen, då de elever som praktiserat hos oss vet mer om vad arbetet innebär och vi har fått chansen att lära känna varandra, säger Marie Stenmalm Affärsområdeschef Skidskola Sälen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>