Hem NYHETER Prisbelönt sommarplugg för ungdomar återvänder till Tele2 Arena

Prisbelönt sommarplugg för ungdomar återvänder till Tele2 Arena

Publicerat av: Redaktionen

Efter förra årets succésatsning arrangerar nu Tele2 återigen ”Sommarplugget” för nyanlända ungdomar på Tele2 Arena, tillsammans med Right To Play.

Sommarplugget, som är en del av ett större jobb- och praktikprogram, initierades 2017 och innebär att nyanlända ungdomar får en plats där de kan plugga tillsammans, öva praktisk svenska, praktisera och sommarjobba.

Sommaren 2017 startade ”Sommarplugget” för att skapa ett socialt sammanhang för nyanlända ungdomar när skolan stänger under sommarlovet. Genom att öppna upp Tele2 Arena erbjöds ungdomarna en plats att plugga, nätverka och öva svenska. Initiativet är ett samarbete mellan Tele2 och den ideella organisationen Right To Play, som är en del av Reach for Change.

Prisbelönt sommarplugg för ungdomar återvänder till Tele2 Arena

– Efter förra årets framgång med Sommarplugget känns det fantastiskt att kunna fortsätta även i år. Ungdomsledarna från Right To Play som håller i verksamheten är själva nyanlända som gått jobb- och praktikprogrammet. Sommarplugget fyller inte bara en tomhet under sommarlovet utan rustar även ungdomarna för arbetslivet i Sverige. Utöver att träna praktisk svenska genom arbetsintervjuer fokuserar vi på att hjälpa ungdomarna att bygga sina egna nätverk. Många är väldigt drivna och det är viktigt att samhället tar tillvara på deras kraft och förmågor, säger Anna Lindh, Verksamhetsledare Right To Play Sverige.

Under 2017 deltog över 160 ungdomar i programmet.

Totalt har 80 ungdomar fått möjlighet att praktisera som arenavärdar på Tele2 Arena och 18 har fått sina första extrajobb. Sommarplugget ledde även till att 80 procent av deltagarna upplevde ökad självkänsla, och för 70 procent av dem förbättrades kunskaperna i svenska.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Right To Play och att vi nu arrangerar Sommarplugget på Tele2 Arena ännu ett år är oerhört roligt. Det vi sett från förra årets initiativ är att vi lyckats skapa ett sammanhang där ungdomar kan mötas och få ett meningsfullt utbyte av varandra. Att Tele2 är med och möjliggör att ungdomar integreras och känner en samhörighet är något vi är stolta över, säger Åse Holmberg, kommunikations- och marknadsdirektör på Tele2.

Sommarplugget ingår i det jobb- och praktikprogram som vann Silverhjulet för Årets Samhällsengagemang i tävlingen Gyllene Hjulet 2017. Tävlingen lyfter Sveriges mest uppmärksammade och hyllade projekt inom intresse- och upplevelsebaserad kommunikation.

Datum för Sommarplugget
8 juli lektionsstart 15.30– match kl. 17.30 Djurgården-IFK Norrköping
9 juli lektionsstart 17.00 – match kl. 19.00 Hammarby-Östersund
22 juli lektionsstart 13.00 – match kl. 15.00 Djurgården-BK Häcken
23 juli lektionsstart 17.00 – match kl. 19.00 Hammarby-Dalkurd
29 juli lektionsstart 13.00 – match 15.00 Djurgården-Sundsvall
5 augusti lektionsstart 13.00 – match kl. 15.00 Hammarby-Trelleborg

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>