Ny app med digitala guider till Bergslagens historia
Hem EFTER PLUGGET Ny app med digitala guider till Bergslagens historia

Ny app med digitala guider till Bergslagens historia

Publicerat av: Redaktionen

Örebro läns museum har nu lanserat sin nya app. 

Här hittar du digitala guider, just nu med fokus på Bergslagens historia.

Ny app med digitala guider till Bergslagens historiaPerfekt för en utflykt till Siggebohyttans bergsmansgård med omgivningar. Den heter helt enkelt ”Örebro läns museum” och går att ladda ner där appar finns.

Den nya appen innehåller initialt fyra digitala guider: Rundtur Siggebohyttan, Boom i Bergslagen, Biltur till Bergslagens historia (med bland annat Järle som besöksmål) och en evenemangskalender.

Som en del av länsmuseets tema Hyttbyggartid visas ”miniutställningar” på fem olika platser i bergslagen under sommaren 2021. Platserna är Gamla Pershyttan (kolhuset vid hyttan), Noraskogs hembygdsförening, Siggebohyttans bergsmansgård, Järlefallsdammen och Grecksåsars hyttbleck. Med utställningarna vill museet ge perspektiv på den historia som fortfarande finns att upptäcka i bergslagen. Det handlar även om hotet mot bergslagens historia, hur spåren av den på olika sätt riskerar att utplånas. Men de berättar också om källorna till bergslagens historia – hur vet vi vad vi vet om den spännande ”boomen”, expansionen i Noraskogs bergslag under medeltiden.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>