Hem EFTER PLUGGET Anders Henriksson tilldelas läromedelspriset Lärkan

Anders Henriksson tilldelas läromedelspriset Lärkan

Publicerat av: Redaktionen

Stort grattis till vår författare Anders Henriksson som får läromedelspriset Lärkan 2016!

Anders får årets Lärkanpris i kategorin Högstadium Priset kommer att delas ut på Skolforum den 31 oktober.

Anders Henriksson är en mångsidig läromedelsförfattare med stor kunskapsbredd inom det naturvetenskapliga

ämnesområdet. Under drygt 20 år har hans samarbete med Gleerups resulterat i många populära läromedel, bland annat Titano biologi och Makro biologi för 7-9. Anders har också författat läromedel för gymnasiet i kemi, biologi och naturkunskap.

Anders Henriksson tilldelas läromedelspriset Lärkan

Anders Henriksson får Läromedelpriset

– Det här är fantastiskt roligt! Anders är en välförtjänt vinnare. Han har också sin givna plats i den nya digitala eran inom läromedelsområdet. Här har Anders bidragit med filminslag i de digitala läromedlen och skrivit manus till ett stort antal pedagogiska sammanfattningsfilmer, säger Åsa Steholt Vernersson, vd Gleerups.

Naturvetenskap bygger i hög grad på tankemodeller för att förklara världen omkring oss och det är här Anders styrka som författare ligger. Med ett ledigt och okomplicerat språk förklarar han ”det svåra” på ett enkelt sätt.

Samtidigt bygger Anders mycket skickligt sina böcker med stor pedagogisk precision där inget lämnas åt slumpen. Alla begrepp förklaras noggrant innan de används och progressionen i hans läromedel är mycket välavvägd och tydlig. Det är en anledning till att hans läromedel är efterfrågade och har många användare ute på skolorna.

Anders Henriksson är också en driven naturfotograf, både i stort och smått. Han fotograferar däggdjur och fåglar såväl som encelliga organismer genom mikroskop, ofta enbart med tanke på att bildsätta sina läroböcker.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>