Hem POLITIK Skolinspektionen ger IT-Gymnasiets skolor grönt ljus

Skolinspektionen ger IT-Gymnasiets skolor grönt ljus

Publicerat av: Redaktionen

Under höstterminen har Skolinspektionen granskat IT-Gymnasiets elva skolor – samtliga får grönt ljus.

Nio av tillsynerna har varit bastillsyner och två har varit prioriterade tillsyner som är mer omfattande och djupgående.

– Det känns givetvis väldigt bra. Vi har jobbat långsiktigt med vårt systematiska kvalitetsarbete och vi har varit enträgna. Det är skönt när hårt arbete ger resultat, säger Roger Karlsson, verksamhetschef för IT-Gymnasiet.

Skolinspektionen ger IT-Gymnasiets skolor grönt ljus

Tio av skolorna är helt utan anmärkningar, på den elfte finns en mindre anmärkning som nu ska rättas till. Stefan Wikström, kvalitetscontroller på IT-Gymnasiet, ser några tydliga framgångsfaktorer.

– Från huvudmannens sida handlar det bland annat om de interna granskningarna som vi jobbar med. Vi följer upp och identifierar områden där vi behöver sätta in extra mycket stöd och resurser. Vid behov går vi in och ger detaljerad hjälp, ibland är vi på plats på skolorna och stöttar medarbetarna, säger han.

– Till sist handlar det naturligtvis också om att vi har duktiga rektorer och medarbetare på våra skolor, det är de som gör det stora arbetet så detta är framför allt en bekräftelse på deras insatser.

Trots att alla skolor får grönt ljus av Skolinspektionen ser Roger Karlsson utvecklingsområden för IT-Gymnasiet.

– Det finns alltid saker som behöver förbättras. Vi ska exempelvis ha fortsatt stort fokus på det arbetsplatsförlagda lärandet, APL. Vi har inte fått någon kritik för vårt APL-arbete men vi vet att vi kan bli bättre och vi har en person på huvudmannanivå som har i uppdrag att utveckla detta tillsammans med skolorna inom både IT-Gymnasiet och NTI-gymnasiet, säger Roger Karlsson.

– Sen är det ju så att det fortfarande inte är 100 procent av eleverna som når målen på våra skolor, och innan vi når dit kan vi inte vara helt nöjda, säger han.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>