Hem Teknik Skolon och lärtjänsten Schoolido i samarbete

Skolon och lärtjänsten Schoolido i samarbete

Publicerat av: Redaktionen

– Vi är mycket glada över samarbetet med Schoolido, då Schoolido täcker en bred bas av ämnen i den svenska skolan. Allt från språk till SO- och NO-ämnen, vilket gör att här finns något för alla användare, oavsett om man är lärare eller elev. Att Schoolido följer lgr 11 gör också att vi känner att Schoolido är en trygg och gedigen Skolon och lärtjänsten Schoolido i samarbetegrund för lärande, säger Sebastian Matuska, Partner Manager på Skolon.

– En av de stora digitala utmaningarna för skolan är infrastrukturfrågan. Administration och hantering av licenser, inlogg och personuppgifter. Skolon erbjuder en smidig lösning som passar såväl leverantörer av lärtjänster som skolor och kommuner. Därför är vårt samarbete självklart och vi har väntat på en smart infrastrukturplattform som Skolon. Känns kul att vara igång, säger Hanna Harge, grundare av Schoolido.

Om Schoolido:
Schoolido är ett digitalt läromedel för högstadiet, som utgår från didaktisk forskning, följer läroplanen och producerar multimodalt innehåll för skolans ämnen i nära samverkan med skolvärlden, forskare, elever och näringsliv.

Vi vill ge var elev sin unika verktygslåda för lärande och ge pedagoger möjligheten att nå ännu längre med sin undervisning. Schoolido har nyligen lanserat sin tjänst, som nu finns tillgänglig för elever och lärare när och var de vill genom uppkopplade smartphones, surfplattor och datorer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>