Skolons erbjudande övertecknat inför kommande notering på Nasdaq First North Growth Market
Hem TEKNIK Skolons erbjudande övertecknat inför kommande notering på Nasdaq First North Growth Market (”Noteringen”)

Skolons erbjudande övertecknat inför kommande notering på Nasdaq First North Growth Market (”Noteringen”)

Publicerat av: Redaktionen

Skolon AB (publ) (”Skolon” eller ”Bolaget”), ett snabbväxande svenskt edtech-bolag som utvecklat en plattform för digitala skolverktyg och läromedel, offentliggör idag utfallet av erbjudandet av aktier i Bolaget (”Erbjudandet”) i samband med noteringen på Nasdaq First North Growth Market (”Noteringen”).

Intresset för Erbjudandet har varit stort och blev övertecknat. Erbjudandet uppgick till 30 MSEK och anmälningar om motsvarande cirka 34 MSEK inkom.

Erbjudandet i korthet

  • Erbjudandet utgjordes av 2 400 000 nyemitterade aktier, motsvarande cirka 10 procent av aktierna i Skolon efter Erbjudandets genomförande.
  • Teckningskurs för erbjudandet var 12,50 kronor per aktie, motsvarande ett marknadsvärde för Bolaget om cirka 330 miljoner kronor efter genomförandet av Erbjudandet.
  • Före erbjudandet hade teckningsåtaganden och garantiåtaganden om totalt 23,8 mkr motsvarande 79% av Erbjudandet lämnats från 9 Cornerstoneinvesterare, till ett pris om 12,50 kr. Bland dessa investerare finns: Länsförsäkringar Blekinge, Länsförsäkringar Göinge Kristianstad, Länsförsäkringar Kalmar och Entreprenörinvest Sverige AB. Ingen ersättning har utgått för varken teckningsåtaganden och garantiåtaganden.
  • Skolons erbjudande övertecknat inför kommande notering på Nasdaq First North Growth MarketAktieägare vars totala aktieinnehav uppgår till ca 85% av Bolagets aktier per dagen för prospektet och Bolagets ledning har ingått sedvanliga åtaganden om lock-up under en period om 12 månader från den första dagen för handel.
  • Genom Erbjudandet har Skolon tillförts cirka 250 nya aktieägare.
  • Handeln i Skolons aktie på Nasdaq First North förväntas inledas den 17 maj 2022.
  • Aktierna kommer att handlas under kortnamnet ”SKOLON” med ISIN-kod SE0017615784.
  • Likviddag för Erbjudandet är den 12 maj 2022.

VD Oliver Lundgren kommenterar:

– Vi är glada över det intresset som finns för Skolon och den tillväxtresa vi skall göra framåt. Vi välkomnar alla nya aktieägare och ser fram emot att ha dem med på resan mot vår vision att möjliggöra digitalt lärande för alla. Med vår notering på Nasdaq First North stärker vi positionen som ett svenskt SaaS-bolag inom edtechområdet och tar nu nästa steg på vår tillväxtresa, säger Oliver Lundgren, vd och en av Skolons grundare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>