Hem NYHETER Viktig kvalitetsstämpel för Yrkesgymnasiet i Umeå

Viktig kvalitetsstämpel för Yrkesgymnasiet i Umeå

Publicerat av: Redaktionen

Här är en kvalitetsstämpel som heter duga. Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet i Umeå blir blivit certifierade av byggbranschens yrkesnämnd, BYN.

– Att bli BYN-certifierade är stort, det är stenhårt arbete som ligger bakom, säger YG:s rektor Stefan Karlsson.

Viktig kvalitetsstämpel för Yrkesgymnasiet i Umeå

Yrkesgymnasiet i Umeå har blivit BYN-certifierat.

Med totalt drygt 13 300 elever var bygg- och anläggningsprogrammet Sveriges näst största yrkesprogram läsåret 2019/20.

I en expanderande stad som Umeå är det nästan en ständig pågående byggboom vilket också märks i intresset för utbildningen på gymnasienivå. Nu har Yrkesgymnasiets hårda och målmedvetna arbete uppmärksammats av byggbranschens yrkesnämnd, BYN, som utnämnt YG till en branschrekommenderad skola.

Det är ett starkt programråd från olika delar av byggbranschen som står bakom certifieringen.

För YG i Umeå är detta är en kvalitetsstämpel som indikerar att skolan bedriver en högklassig och professionell utbildning i enlighet med branschens alla riktlinjer.

– För att få den här utmärkelsen ska man uppfylla ett antal kriterier. Det är en tung och viktig certifiering för oss, en riktig kvalitetsstämpel och jag är otroligt stolt. Peter Markström som är bygglärare har jobbat hårt tillsammans med mig som rektor och med branschen för att uppnå detta, säger Stefan Karlsson, rektor på YG i Umeå.

– Vi är stolta över alla våra utbildningar men den här utnämningen gjorde det lite extra kul att gå till jobbet i morse, säger Stefan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>