Utökat samarbete med Läxhjälpen i Husby – efter tre framgångsrika år
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Utökat samarbete med Läxhjälpen i Husby

Utökat samarbete med Läxhjälpen i Husby

Publicerat av: Redaktionen

Under coronapandemin har Läxhjälpen varit extra viktig, och nu utökar SKB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening, samarbetet för att hjälpa fler elever.

SKB är den största privata hyresrättsaktören i Stockholm med över 8 000 lägenheter.

500 av lägenheterna finns i Husby och Tensta där SKB sedan 2017 har samarbetat med Läxhjälpen för att ge högstadieelever på Husbygårdsskolan stöd i att nå gymnasiebehörighet.

– Vi vill vara en aktiv samhällsbyggare och Läxhjälpen är en konkret insats som gör att fler elever når gymnasiebehörighet vilket också bidrar till närområdets positiva utveckling, säger Eva Nordström, vd på SKB.

De utvärderingar som Läxhjälpen har gjort visar att stödet ger tydligt resultat. Under läsåret 2019/2020 fick 77,8 procent av eleverna i nian som fått läxhjälpsstöd behörighet till gymnasiet. Motsvarande siffra för elever utan stöd var 66,9 procent. Samarbetet mellan SKB och Läxhjälpen löper nu på två år och omfattar en grupp om 16 elever.

– Vi är mycket glada över samarbetet med SKB som medför att fler elever får ta del av läxhjälpsprogrammet i Husby. Under det senaste året ser vi ett ännu större behov av stöd för elever som ligger längst ifrån att nå målen, säger Henrik Szabo, generalsekreterare för Stiftelsen Läxhjälpen.

Gemenskap och trygghet

För över 100 år sedan föddes SKB ur viljan att skapa ett bättre boende tillsammans, både för medlemmar och för samhället. Därför fortsätter föreningen att även arbeta strategiskt för att stärka trygghet och trivsel i och omkring kvarteren. Samarbetet med Läxhjälpen och Stockholms Stadsmission är två exempel.

Utökat samarbete med Läxhjälpen i Husby – efter tre framgångsrika år– Vi har också egna fastighetsskötare, drifttekniker och hantverkare i kvarteren som håller koll och verkar för att skapa trivsel och goda grannkontakter. Dessutom finns kvartersråd där de boende själva gör aktiviteter och driver viktiga frågor, säger Eva Nordström.

Trygghetsbesiktning

SKB mäter regelbundet trivsel, service och den upplevda tryggheten bland de boende via olika enkäter. Tidigare i år genomfördes även trygghetsbesiktningar tillsammans med Svensk Trygghetscertifiering, vilket gav SKB ytterligare ett verktyg för att planera och prioritera fortsatt arbete.

– Vi håller en jämn och hög kvalitet i förvaltningsarbetet och det är alltid basen för trivsel och trygghet. Nu har vi valt att gå ett steg längre genom att besiktiga våra kvarter och få ett ännu tydligare mått på vårt trygghetsarbete. Även om den upplevda tryggheten i våra kvarter är hög, vill vi säkerställa och jobba vidare med detta, avslutar Eva Nordström.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>