Hem NYHETER Fullskalig utrullning av CoSafe Skolsäkerhet till skolor i hela Sverige

Fullskalig utrullning av CoSafe Skolsäkerhet till skolor i hela Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Stockholmsbaserade Sectech-bolaget CoSafe Technology AB har på kort tid uppmärksammats för sin moderna digitala plattform inom larm, incidenthantering och smart kommunikation.

Bolagets kostnadseffektiva lösning har varit särskilt efterlängtad i kostnadsmedvetna organisationer och används idag av företag, myndigheter, kommuner samt kommunala och privata skolor runt om i Sverige.

Fullskalig utrullning av CoSafe Skolsäkerhet till skolor i hela Sverige

Nu lanserar CoSafe en fullskalig utrullning i hela Sverige med det skräddarsydda erbjudandet CoSafe Skolsäkerhet som t.ex. Stockholms stads utbildningsförvaltning sedan augusti erbjuder alla sina kommunala skolor.

”Det är väldigt glädjande att så många skolor redan valt vårt erbjudande CoSafe Skolsäkerhet. Det har faktiskt blivit något av en succé! Många tilltalas av att skolan snabbt och enkelt kan implementera vår app utan dyr hårdvara.

Vid en incident är det avgörande att rätt person får rätt information vid rätt tillfälle.”

Fullskalig utrullning av CoSafe Skolsäkerhet till skolor i hela Sverige 3”Då kan man inte längre förlita sig på några få fysiska larmknappar eller paneler på väggarna. Nu kan alla i personalen känna sig trygga och välinformerade med CoSafe installerad på sina enheter (mobil, platta, dator) privata eller tillhandahållna av skolan. CoSafe kräver ingen hårdvara som är kostsam att köpa in, installera och underhålla” säger bolagets VD Alexis Nicou.

Erbjudandet för CoSafe Skolsäkerhet har tagits fram i nära samråd med skolor i bl.a. Stockholm och Malmö och innehåller uppskattade funktioner som skräddarsydda larm för t.ex. inrymning/utrymning, brand, PDV, bråk, obehöriga besökare, försvunnen elev etc.

Skolan kan även vid incident tydligt och effektivt kalla in personal samt kommunicera i krypterad chatt under hela ärendet. Vid allvarliga händelser kan fler grupper t.ex. Krisledning eller kommunledning enkelt läggas till i ett ärende för att delta i kommunikationsflödet samt läsa in sig på meddelandehistorik. Vid större incidenter kan man enkelt skicka ut en ”Är du OK” förfrågan och snabbt få överblick i realtid om vilka som är OK eller inte.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>