Hem EVENT Högskolan i Skövde arrangerar NSA Hack Event

Högskolan i Skövde arrangerar NSA Hack Event

Publicerat av: Redaktionen

NSA Hack riktar sig både till gymnasieelever och högskolestudenter.

Problemen som ska lösas kommer att sträcka sig från att lösa sudoku till att hacka sig in i en lösenordsskyddad fil.

För det vinnande laget väntar ett pris som har ett värde av 10 000 kronor. Förra årets tävling bjöd på en rafflande avslutning där flera lag var med i matchen fram till slutet, tävlingen kom att avgöras under de sista fem minuterna!

Högskolan i Skövde arrangerar NSA Hack Event 3Syftet med tävlingen är, förutom att vara en rolig grej, att belysa vilken roll informationssäkerhet har i dagens samhälle. Samtidigt vill Högskolan i Skövde bidra till ett ökat samarbete mellan utbildningsorganisationer i samhället, därför har studenter och elever från flera andra gymnasieskolor och högskolor i länet bjudits in att delta.

– Under utbildningen nätverks- och systemadministration (NSA) lär vi studenterna mycket om att skydda både nätverk och system. Denna tävling är ett roligt sätt att sätta den kunskapen i ett sammanhang genom att studenterna får försöka knäcka olika säkerhetslösningar. Dessutom tycker vi det blir en kul grej att bjuda in studenter från andra lärosäten till oss, säger Joakim Kävrestad, programansvarig för NSA och en av personerna bakom NSA Hack Event.

Johan Zaxmy, systemspecialist och lärare på programmet för nätverks- och systemadministration vid Högskolan i Skövde, initierade idén för tävlingen förra året och företaget InExchange samt föreningen SHS är samarbetspartners till eventet.

– Vi fick väldigt positiv respons efter föregående års tävling och det har varit mycket förfrågningar om när nästa tävling ska ske. Extra roligt är att det är väldigt många som har erbjudit sig att hjälpa till att genomföra årets tävling, säger Johan.

I år går tävlingen av stapeln fredagen den 24:e mars klockan 17:00 och pågår i 18 timmar, d.v.s. fram till 11:00 på lördagen. Samarbetspartnern InExchange finns i Skövde och arbetar bland annat med affärstransaktioner och Business Intelligence. I år är även SHS – studentnätet med och arrangerar tävlingen.

– Vi ser det som det en fantastisk möjlighet att få träffa innovativa studenter som brinner för kreativa lösningar. Vi hoppas också några av dem kommer att vilja arbeta med oss efter sin utbildning, säger Patrik Johansson, Chief Project Officer på InExchange

Programmet för nätverks- och systemadministration
Programmet för nätverks- och systemadministration har funnits på Högskolan sedan 2004. Programmet är unikt i Sverige med att kombinera kunskaper inom byggandet av IT-system och datornätverk samt informationssäkerhet. Ansökningstiden för programmet är öppen fram till den 15 april.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>