Smart mothers, utbildningens förkämpar under pandemi
Hem Pedagogsnack Smart mothers, utbildningens förkämpar under pandemi

Smart mothers, utbildningens förkämpar under pandemi

Publicerat av: Redaktionen

Undervisningen måste fortsätta, även under en pandemi.

När indiska skolor stängde mobiliserade Getinges partner Pratham mammor genom en telefonbaserad kampanj för att göra det möjligt för dem att bli utbildningens förkämpar.

I stora delar av Indien rådde under pandemin en hård nedstängning och många skolor i delstaten Assam var stängda. För Getinges partner Pratham, en innovativ utbildningsorganisation som arbetar med att förbättra utbildningskvaliteten i Indien, rådde inget tvivel: barnens undervisning måste fortsätta.

– En stöttande utbildningsmiljö hemma kan bidra stort till barnets övergripande utveckling. Mamman är normalt den som tillbringar mest tid med barnen, hon spelar rollen av en influencer på lång sikt, säger Ingrid Eelde Koivisto, grundare av och generalsekreterare på Pratham Sweden.

Även under normala omständigheter bedriver Pratham ett kontinuerligt arbete i syfte att göra det möjligt för mammor att kunna spela en mer aktiv roll i barnens utveckling, förbättra utvecklingsresultaten och påverka hemmiljön för att göra den gynnsam för barnens pedagogiska behov.

Smart mothers, utbildningens förkämpar under pandemi– När skolorna stängde blev detta ännu mer avgörande. Vi identifierade mammor som visade motivation och vilja att engagera sig och hittade sätt att nå dessa och dela med oss av information. Vi kallade dessa mammor för våra ”Smart Mothers”. Tillgång till vanliga mobiler och smartphones gjorde det möjligt för dem att hålla regelbunden kontakt med Pratham och gav dem tillgång till läromaterial, berättar Ingrid.

På så sätt kunde mammorna dela pedagogiska insatser med barnen i deras närmiljö och även hjälpa Pratham fördjupa engagemanget med mammorna i lokalsamhället.

– Under covid-19 har smarta mammor och andra volontärer personligen undervisat yngre barn genom att använda de meddelanden och videor som Pratham har skickat dem till deras mobiler och smartphones. Dessutom hjälpte de oss att genomföra undervisning med barn i deras byar, berättar Niharika Gogoi, en Pratham-volontär i Titabor-enheten, Jorhat-distriktet, Assam.

Ingrid instämmer:

– I denna utmanande situation har mammorna verkligen agerat som utbildningens förkämpar vilket gav oss möjlighet att fortsätta vårt viktiga arbete och säkerställa att undervisningen kunde fortsätta.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>