Ingram Micro gör skolorna startklara
Hem TEKNIK Ingram Micro gör skolorna startklara

Ingram Micro gör skolorna startklara

Publicerat av: Redaktionen

Redan innan skidorna stoppats undan för säsongen och det fortfarande är långt till påsk, drar projekt Skolutrullning igång hos Ingram Micro.

Förra året skickades ca 25 000 enheter ut till skolor runtom i hela landet och i år satsar man på minst det dubbla men har kapacitet upp till det fyrdubbla.

Sedan två år tillbaka håller Michelle Nyström, Service Operations Lead, i projektet.

”Tidigt varje år sätter vi ihop en intern projektgrupp för skolutrullningen som tillsammans med våra parners ser till att vi har rätt personer och kompetens på rätt plats och i rätt tid. Helt enkelt de bästa förutsättningarna för att få till en framgångsrik utrullning”.

Michelle inledde för flera år sedan sin karriär inom Ingram Micro på logistikcentret i Rosersberg, då som koordinator på inleveransavdelningen. Att själv ha jobbat på lagret ser hon som en stor fördel, både när det gäller skolutrullningen men också i det dagliga arbetet där hon ansvarar för kapacitet och performance kopplat till bolagets logistiktjänster.

”I arbetet att säkerställa kvalitet och leverans är det stort fokus på processer och logistik och att själv då ha varit mitt i det gör att jag både har större förståelse och insikt i flödet. Därefter var jag innesäljare under en längre tid vilket gav mig bra relation med kunderna och insikt i deras affärer”.

Under förra veckans kick-off för projektet tittade gruppen på resultatet från tidigare år, vad gjordes bra, vilka utmaningar fanns och hur kan det göras ännu bättre. Det är många detaljer som skall stämma för att enheterna skall finnas startklara på alla skolor, för alla lärare och elever samtidigt. Datorerna skall konfigureras, få mjukvara installerad, stöldmärkas m.m. Sist men inte minst skall leveransen klaffa, som är tidskritisk inför skolstart. Stort fokus läggs på resultatet av den enkät som alltid går ut efter avslutad utrullning, där alla partners får säga sitt.

Ingram Micro gör skolorna startklara

Michelle Nyström

”Vi bland annat en ny möjlighet för våra partners, att välja en hållbarare leverans genom så kallad massleverans där de får enheterna utan emballage, något vi sett en stor efterfrågan på. Det innebär att vi kan kapa transporter, säkerställa att materialet återvinns på rätt sätt och dessutom mindre arbete för mottagaren. Dessutom försöker vi så långt det är möjligt att anlita transportörer som jobbar aktivt med att köra fossilfritt”.

Resultatet av kundenkäten visar en ökad kundnöjdhet för varje år och frågan om de skulle rekommendera Ingram Micros konfigurationstjänster till en kollega får en NPS (Net Promotor Score) på 61. Detta syns också i den ökade efterfrågan, främst från små och medelstora bolag.

Lisa Valinder Olsson, Communications and Sustainability Manager Nordics

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>