Stegvis återgång till undervisning på campus
Hem NYHETER Stegvis återgång till undervisning på campus

Stegvis återgång till undervisning på campus

Publicerat av: Redaktionen

Under hösten återgår Malmö universitet stegvis till undervisning på campus.

– Det känns fantastiskt att vi nu kan planera för att ta emot både studenter och medarbetare till vårt universitet, säger Kerstin Tham, rektor.

Enligt Folkhälsomyndigetens allmänna råd som började gälla 1 juni 2021 kan studenter stegvis återgå till undervisning på plats under hösten. Malmö universitet planerar därför en återgång till undervisning och examination på campus i två steg.

– För en trygg och säker återgång till campus kommer undervisningen i början av terminen att vara blandad och bedrivas både på campus och digitalt. Från och med den 8 november räknar vi med att utnyttja våra lokaler fullt ut, säger Kerstin Tham.

Fram till den 8 november genomförs konferenser med externa deltagare digitalt och internationella tjänsteresor måste godkännas av ledningen.

Under andra halvan av höstterminen kommer undervisning och annan verksamhet att kunna genomföras fysiskt i universitetets lokaler. Undantaget är vissa engelskspråkiga program och kurser som kommer att hållas digitalt hela terminen. Beslutet att internationella tjänsteresor måste godkännas av ledningen kvarstår även efter den 8 november.

Det var den 18 mars 2020 som universitetet övergick till att undervisa digitalt. Med några få undantag stängdes också lokalerna för studenter och allmänheten.

– Vi har lärt oss mycket av den snabba digitala omställning vi gjort under pandemin. Det är lärdomar som vi tar med oss framöver. Nu önskar jag alla en vilsam sommar och ser fram emot att stegvis kunna öppna upp vårt universitet för både studenter och medarbetare till hösten, säger Kerstin Tham.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>