Pressinbjudan: Internationella studenter hjälper Stena Fastigheter utveckla kvarteren i Lindängen
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Internationella studenter hjälper Stena Fastigheter utveckla kvarteren i Lindängen

Internationella studenter hjälper Stena Fastigheter utveckla kvarteren i Lindängen

Publicerat av: Redaktionen

Hur kan vi utveckla Lindängen utifrån de boendes egna tankar och idéer?

Den frågan har studenter från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet arbetat med inom ramen för utbildningen Change Maker Future Track.

Under hösten och vintern har de skapat ett nätverk bland Stena Fastigheters hyresgäster. På måndag 20 mars träffas alla intresserade på en vårfest för att dela idéer och dra upp planer.

Stena Fastigheter vill skapa kvarter där människor ska trivas, känna sig trygga och vill bo kvar länge. De innebär att vi jobbar med olika insatser och aktiviteter. Det är allt från att förbättra den fysiska boendemiljön till att samarbeta med andra för att skapa roliga eller utvecklande aktiviteter i våra kvarter. Vi lyfter frågor kring demokrati och arbetar med arbetsmarknadsinsatser. Boendedialog är en av Stena Fastigheters viktigaste verktyg för att utveckla våra områden. Under åren har vi arbetat fram modeller för boendedialog men vi kan alltid lära mer och utveckla våra arbetssätt. Därför ser mycket positivt på att studenter intresserar sig för detta arbetssätt.

Pressinbjudan: Internationella studenter hjälper Stena Fastigheter utveckla kvarteren i Lindängen

Bild från avslutningen av Change Maker Future Track med Martina Oxling samt studenterna Larrissa Sophie Römer, Ertugrul Melekoglu, Dorina Crivat, Linnea Persson, Ayesha Khalid samt Anna-Karin Wickström och Stein Kleppestø

Change Maker Future Track är ett icke poänggivande spår som erbjuds 35 utvalda mastersstudenter från alla 13 mastersprogrammen vid Ekonomihögskolan vid Lund universitet med fokus på hållbar utveckling. Utbildningen ger praktisk erfarenhet i ”samskapande” genom att tillsammans med externa organisationer arbeta i verkliga case. Stena Fastigheter är en av fem deltagande organisationer/företag. Tillsammans med sju internationella studenter har vi velat se hur vi kan utveckla Lindängen utifrån våra boendes egna tankar och idéer.

– Change Maker Future Track är en spännande satsning som görs för andra året i rad och syftar till att driva utveckling i samverkan mellan studenter, forskare, lärare och externa aktörer. Det har varit ett otroligt lärorikt sammanhang med mycket energi och från alla deltagare, tycker Martina Oxling, projektledare för Sustainable Future Hub på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Den 20 mars träffas alla intresserade på en vårfest i Lindängen för att dela idéer och dra upp planer. Förhoppningen är att vi ska få reda på vilka aktiviteter som står högst på våra boendes önskelista om vi skulle vara med och bidra till dem. Är det dans, yoga, fler odlingscirklar eller något helt annat som de skulle vilja ha mer av i sina kvarter?

– Samarbetet med studenterna från Lunds universitet har varit mycket givande och vi hoppas att det ska leda till ökat medskapande och engagemang från de boende i utvecklingen av Lindängen, säger Anna-Karin Wickström, relationsförvaltare på Stena Fastigheter i Malmö.

På måndag bjuder vi in alla som vill vara med att dela sina tankar med oss. Stena Fastigheter bjuder på fika. Personal från Lindängens bibliotek är på plats för bokprat. Alla barn kan få en fin ansiktsmålning. Studenterna visar sin fotoutställning om människor från Lindängen.

Tid: Måndag 20 mars, 16.00-18.00

Plats: Koralgatan 46 i Lindängen

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>