Svensk toppskola samarbetar med SEG Swiss Education Group
Hem NYHETER Svensk toppskola samarbetar med SEG Swiss Education Group

Svensk toppskola samarbetar med SEG Swiss Education Group

Publicerat av: Redaktionen

Swiss Education Group (SEG) och VIE Education inleder samarbe med en av Sveriges mest prestigefyllda skolor för att lansera ett nytt program, International Baccalaureate Career-related Programme (IBCP).

Svensk toppskola samarbetar med SEG Swiss Education Group

Från vänster: Jon Halligan (VIE education), Carina Nilsson (SSHLs VD ochrektor), Christina Peters (IBCPs koordinator), Carl Palmlund (Royal Park Stockholm), Levi Kritikos (SEG), Damian Bacchoo (VIE education). Foto av Anette Brandt, SSHLs kommunikatö

Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har ansökt om att bli den andra skolan i Sverige för att erbjuda ett IBCP inom företagsekonomi, restaurang- och hotell-management.

“Vi ser fram emot det nya programmet. Det är en fantastisk möjlighet för oss att utforma det tillsammans med experterna. Vi vill att ungdomar utvecklar innovativa förmågor och ser nya möjlighetereftersom hotell-och restaurangbranschen genomgår en period av massiv förändring. Programmet utgör en unik möjlighet för studenter att utveckla branschspecifika färdigheter och vara en del av det vi kallar för ‘rebooten’ av hotell-och restaurangbranschen”, säger Christina Peters, IBCP koordinator vid SSHL.

Vid godkänd examen från programmet, certifierat av SEG, erbjuds studenter direktantagning till César Ritz Colleges Switzerland, eller akademiska poäng för att söka in på en av de andra internationellt erkända skolorna som ingår i SEG. César Ritz Colleges Switzerland kommer att ha ett tätt samarbete med SSHL kring programmet genom att organisera gästföreläsningar och workshoppar på skolan samt erbjuda studiebesök för studenterna i Schweiz.

“Det kompletterar rent akademiska DP-studier (diplomutbildning) inom företagsledning perfekt”, säger Christina. “Studenter kan förvänta sig att klassrummet ska kännas som den verkliga arbetsvärlden och vice versa, branschen kommer in i klassrummet.

Att fylla ett tomrum

”Det gemensamma målet för samarbetet är att förenkla studenternas väg mot en karriär inom hotell-och restaurangbranschen”, förklarar Jon Halligan, direktör för utbildning vid VIE Education, som utformar läroplanen. Genom att erbjuda studenter de nödvändiga branschrelaterade färdigheterna och kompetenserna, hjälper vi dem att vara bättre rustade för både högre utbildning och livet efter den.

”Det finns många kurser där ute som är ganska allmänna, men vi kände att det inte var tillräckligt bra för det vi ville göra. Vi lägger en starkare grund som kommer att ge eleverna utbildningssäkerhet och påskynda deras väg till karriären, säger Jon.

Han tillägger att det nya programmet kommer att kombinera den akademiska styrkan hos IB Diplom med professionellt lärande och tillämpning. Den unika läroplanen kommer att utformas kring ett grundläggande program, som fungerar som en stödpunkt för att föra samman dessa två aspekter och säkerställa att de är relevanta och sammanhängande.

“Det är det som gör IBCP på SSHL mycket speciell. Det inkluderar branschen, det inkluderar universitetet, och det inkluderar skolan. De har kommit tillsammans för att skapa den här perfekta kombinationen”, säger Jon.

Den som skall stärka kopplingen mellan branschen och programmet är Royal Park, en ledande hotellkedja, som kommer att förse SSHL med gästföreläsningar och praktikplatser. Carl Palmlund, VD för The Conscious Luxury Hotel Group och Destination Royal Park, har varit verksam som rådgivare under hela processen för att säkerställa att programmet kommer att vara relevant vad gäller de utmaningarna som branschen står inför idag.

“Branschen har blivit hårt drabbad, och det är en fantastisk möjlighet för både lärare och studenter att börja fokusera på den nya hotell-och restaurangnäringen”, säger Carl. “Hela branschen kräver en omprövning och vi måste fokusera på att skapa ledare för framtiden. Jag tror att detta program har mycket goda förutsättningar att göra just detta.

‘SSHLpassar perfekt’

För Max Behesht, rektor vid César Ritz Colleges Switzerland, utlovar partnerskapet en ljus framtid för både César Ritz Colleges Switzerland och hotell-och restaurangbranschen på det hela. COVID-19 har medfört förödande konsekvenser för sektorn vilka ledde till att många branschanställda blev arbetslösa och många fler arbetare var helt och hållet tvungna att ge upp hotell- och restaurangbranschen.

Max förutsäger att inom ett par år kommer efterfrågan på kvalificerad arbetskraft inom hotell-och restaurangbranschen återupptas, och han är säker på att studenterna från SSHL har den perfekta profilen för att fylla detta tomrum.

“Jag fick möjligheten att erbjuda några av SSHLs studenter ett webbinarium för ett par veckor sedan. Studenterna tänkte internationellt, de var villiga att kommunicera och inte blyga, och de kände sig hungriga – vilket är mycket viktigt nuförtiden. Jag såg att de var perfekt anpassade för det vi gör; vi hoppas kunna hjälpa dem att utveckla deras personliga ”excellens” och bli framtida ledare.”

Från första dagen på den dubbla examen, som erbjuds av César Ritz Colleges Switzerland tillsammans med Washington State University, är studenter inriktade på att visualisera sin karriär efter avklarad högre utbildning. Många söker sig in på utbildningsprogrammet med målet inställt på toppjobb inom bara några år.

“Studenterna tenderar att föredra globala varumärken inom hotell-och restaurangbranschen men de kan fullfölja sin karriär inom alla branscher där det är viktigt att förstå kunderfarenhet”, säger Max. “Vi vill inte att de bara ska hitta ett jobb, vi vill att de vaknar upp varje morgon och säger ‘Jag älskar det jag gör.’”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>