Min handledare blev min chef
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Min handledare blev min chef

Min handledare blev min chef

Publicerat av: Redaktionen

Har du någonsin tänkt på hur all datainformation hamnar på rätt ställe vid rätt tillfälle?

Min handledare blev min chef

Emelie Lindblads

Vi snackar ”integration” med Emelie, som tidigare studerade IT-projektledare på Campus Mölndal, och som numera skapar kopplingar mellan systemen på VGR.

Ett viktigt beslut

I VGR ingår 49 kommuner i Västra Götaland och regionen har 56 000 anställda inom Närhälsan, sjukhus, administration, lokaltrafiken, turism och IT. Emelie Lindblads resa till en anställning inom VGR startade som inhyrd receptionist på ett IT-bolag.

– Jag hade aldrig tittat åt detta håll tidigare men när jag började jobba extra som receptionist på IT-företag kändes IT väldigt spännande. Men jag ville fortfarande jobba med människor och då sa kollegorna: IT-projektledare! Det är där du behövs, berättar Emelie som numera är Teamledare och Delivery manager på VGR ITs Integrationsavdelning (ICC).

Emelie började genast att titta runt efter utbildningar och fastnade för IT-projektledarutbildningen på Yrkeshögskolan Campus Mölndal.

– Beslutet att studera till IT-projektledare, är det bästa beslut jag tagit inom min yrkeskarriär. Utbildningen passar den som tycker det känns spännande med IT, och som gillar att leda människor. Man ska inte vara rädd för att söka även om man inte besitter tidigare kunskap inom IT, menar Emelie.

Fick jobb på LIA-platsen

Emelie upplevde att det var svårt att hitta LIA som IT-projektledare, men berättar att man även kan jobba som Delivery manager eller ha andra titlar. Skolan hjälpte henne att hitta företag och att knyta nya kontakter.

– Min LIA-plats hittade jag till slut på ett event för kvinnor inom IT-branschen. Under lunchen fick jag fin kontakt med Susanne ”Suzzie” Ljungqvist, på VGR IT. Jag gick på magkänslan och det fungerade toppen. Idag är hon min chef, berättar Emelie.

Leder projekten

Som projektledare är du personen som ska leda projekten framåt och följa upp aktiviteter inom projekt. Därför behövs ett driv och att man vågar sätta sig i framsätet och köra. Att leda projekt fick Emelie testa på redan under utbildningen.

-Jag har haft väldigt god nytta av kurserna om vad ett projekt faktiskt är. Jag älskade även kurserna som rörde ledarskap och grupputveckling, berättar Emelie.

Idag leder Emelie ett team som får systemen att samarbeta. Integration är hjärtat i en organisation där man har system som ska tala med varandra. Allt går via integration.

-Att jobba som IT-projektledare innebär mycket möten. Vi kör projekten i Scrum, vilket innebär dagliga möte, retrospektiv och sprintplaneringar. Jag håller även i uppföljning av våra aktiviteter och budget samt finns där för mina teammedlemmar för att underlätta deras vardag. Men även jag har stöttning – jag har en fin hejaklack i Suzzie och alla de andra på VGR IT, avslutar Emelie.

Läs mer på YH Campus Mölndals hemsida:  https://www.molndal.se/campus-molndal/utbildningar/yrkeshogskola/vara-utbildningar/it–utbildningar.html 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>