Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Thoren Business School Västerås i samarbete med IKEA

Thoren Business School Västerås i samarbete med IKEA

Publicerat av: Redaktionen

Thoren Business School Västerås har startat upp ännu ett samarbete. Denna gång med IKEA, ett utav Sveriges mest kända varumärke.

Skolan har tidigare haft liknande samarbeten med bland annat VAFAB miljö.

Caset heter ”Ett hållbart liv hemma”. Samarbetet började med att en av lärarna, Monica Cotal tog kontakt med Anna-Karin Axelsson som är HR Generalist på IKEA.

De har tidigare haft kontakt då Monica samordnat studiebesök till IKEA och några av eleverna har sen en tid tillbaka genomfört sin APL (arbetsplatsförlagt lärande) där. För att lyckas landa ett så eftertraktat APL-plats har kravet varit att eleverna skulle skicka in sina CV och gå dit på intervju.

Efter ett möte där Monica berättade för Anna-Karin om hur Thoren Business School arbetar, hur skolan tidigare jobbat med case (verklighetsbaserade projekt) och hur samarbetet med VAFAB Miljö såg ut bestämdes det att de skulle göra caset ”Ett hållbart liv hemma” – ett ämne IKEA ville få hjälp av ungdomar med.

Uppdraget består av 10 punkter och frågeställningar som IKEA tagit fram. Dessa punkter jobbar eleverna med i de olika kurserna och lärarna själva har fått välja ut vilka punkter som passar bäst till respektive kurs. Detta blir ett sätt att arbeta ämnesövergripande med verkliga uppgifter, något som är en del av Affärsgymnasiets koncept.

Thoren Business School Västerås i samarbete med IKEASkolan har ett stort stöd av David Folkebrandt från IKEA som blivit utsedd att vara projektledare. Han har vid flera tillfällen besökt skolan och finns med för att stötta lärare och elever i arbetet kring denna uppgift. Det finns även ett bra stöd från skolans egna elever som tidigare har haft APL på företaget. David har hållit i en presentation för eleverna om hur caset ska gå tillväga och eleverna har även varit på studiebesök på företaget.

I slutet på april anordnar IKEA en stor aktivitet som skolans elever kommer att vara delaktiga i. Aktivitetens fokus är hållbarhet.

De som jobbat med caset kommer presentera vad de har jobbat med under våren, samt göra en film som kommer spelas under denna dag. Eleverna som läser marknadsföring kommer även få vara med och inreda ett rum som representerar hållbarhet inne på Ikea.

– Att få göra det här tillsammans med IKEA är en fantastisk möjlighet och otroligt utvecklande för eleverna men även för lärarna. Thoren Business School är ett Affärsgymnasium och påvisar genom detta ännu en gång att vi jobbar hårt med nätverkande tillsammans med företag och att våra elever får vara delaktiga i något större, säger Catarina Altblom rektor på Thoren Business School Västerås

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>