Hem SkolNivåFörskola Ida Rosén Branzell leder konstprojekt på Lindesbergs förskolor

Ida Rosén Branzell leder konstprojekt på Lindesbergs förskolor

Publicerat av: Redaktionen

Ida Rosén Branzell kommer att vara den konstnärliga ledaren för projektet ”Skapande förskola” i samtliga kommunala förskolor i Lindesbergs kommun under nästa läsår 2019/20, skriver fellingsbro.se.

“Det ska bli jättespännande och kul att få arbeta med förskolebarnen, att få se och höra vad de har för tankar och syn på konst och kultur”, säger Ida om sitt nya uppdrag.

Ida Rosén Branzell leder konstprojekt på Lindesbergs förskolor

Ida Branzell Rosén – Fellingsbrobo, konstnär, författare, illustratör och medarbetare på fellingsbro.se – har bland annat illustrerat barnböcker och hoppat in som bildlärare under någon termin och haft skapande workshops för barn och ungdomar. Nu blir hon den konstnärliga ledaren i projektet Skapande förskola. För det projektet – inom förskolan – har Lindesbergs kommun tilldelats 155.000 kr av Kulturrådet som är den institution som fördelar det statlig stödet till kulturen här i landet.

Projektet Skapande skola har bland annat till syfte att vidga barnens vyer inom konst och kultur. Skapande skola ska också ge barnen möjlighet att uttrycka sina tankar genom kulturen och konsten.

“Det här är ett roligt och viktigt uppdrag. Barn är så öppna och nyfikna och att få skapa tillsammans kommer nog få både dem och mig att växa. Jag har precis fått veta att jag fått det här uppdraget så jag har ingen ”programförklaring” att ge om hur barnen och jag ska utveckla konstverk tillsammans. Men tanken och förhoppningen är att vi ska kunna arbeta mycket utomhus. Och kanske kommer vi att kunna skapa något bestående, något konstverk som blir kvar. Vi kommer att arbeta med detta kulturförskoleprojekt under hela nästa läsår. Det är jätteroligt att man väljer att satsa på barnen”, säger en mycket glad Ida Branzell Rosén till Arne Wikström på fellingsbro.se – “nättidningen om Sveriges bästa socken”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>