Hem FORSKNING Matte via en app revolutionerar inlärningen visar forskning

Matte via en app revolutionerar inlärningen visar forskning

Publicerat av: Redaktionen

Martin Hassler Hallstedts doktorsavhandling visar att det finns effektivare sätt än den vanliga läroboken för att lära ut matematik.

Nu tar det nybildade bolaget Scientific EdTech in miljoner för att växa.

Scientific EdTech är ett av få forskningsbaserade bolag i branschen och nästa år lanseras Planetjakten, en app för grundläggande matematik.

Scientific EdTech

Idag finns ett antal bolag inom edtech i Sverige, men få av dem har sin grund i forskning och en vetenskapligt bevisad effekt. Matematik är ett ämne som lämpar sig väl att lära ut i digital form.

  • Matte via en app revolutionerar inlärningen visar forskning

    Genom att använda appen som ett komplement till den vanliga undervisningen kan vi se att inlärningskurvan, speciellt för lågpresterande elever i socialt utsatta områden, förbättras radikalt. I studier har vi sett att tidiga matematikfärdigheter har en betydande inverkan på senare prestationer i skolan. För mig, som psykolog, är kopplingen mellan psykologi och matematik nyckeln till lärande – det är runt den forskningen vi byggt Planetjakten, säger Martin Hassler Hallstedt, PhD, CEO och grundare av Scientific EdTech.

Sverige går idag i bräschen för edtech-branschen som är en av de snabbast växande branscherna globalt. Idag står utbildningssystemet inför stora utmaningar och digitaliseringen kan bidra till att lösa dem.

  • Förhoppningen är att vi under 2019 och 2020 skall växa i Norden för att i ett längre perspektiv satsa på Asien, säger Martin Hassler Hallstedt.
  • Inom många områden ger digitaliseringen stora möjligheter, men få saker är viktigare för samhället än en bra skola, säger Pontus Bodelsson som är styrelseledamot i företaget tillsammans med bland andra Per Wargéus.

Ökad efterfrågan på interaktiva läromedel – en framtidsbransch som många vill investera i

Scientific Edtech har nu breddat ägandet och tagit in ytterligare kapital. Bland de nya ägarna märks bland annat Viarp Invest.

  • Koncernen där Viarp Invest ingår har byggt upp en imponerande verksamhet där Viarp Invest specialiserar sig på att investera i start-ups. För oss är deras kompetens och nätverk ovärderligt och vi ser fram emot ett spännande samarbete, säger Martin Hassler Hallstedt.

I skaran av större investerare i Scientific EdTech återfinns även Helhjärtad Finans, LU Holding som ägs av Lunds universitet samt två större ägare i ITAB Shop Concept och XANO Industri.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>