Teknikutbildarna förstärker Elektrikerskolan

Teknikutbildarna har rekryterat Torbjörn Svensk som närmast kommer från Bromangymansiet, Hudiksvall.

Teknikutbildarna förstärker Elektrikerskolan 1På Bromangymnasiet har Torbjörn arbetat med El-programmet. Torbjörn har även lång erfarenhet från elbranschen som serviceelektriker.

– Vi som många andra upplever en turbulens med rådande pandemi, vår lösning är att vi rustar med fler lärare med spetskompetens för att stå i startblocket när ekonomin vänder, säger Lennart Bölin, Vd för Teknikutbildarna. Vår mångåriga satsning på digital kompetensutbildning är ett fokus som visar sig vara helt rätt idag. Dels företagets webbkurskatalog efterfrågats allt mer men också på utbudet av våra livesända utbildningar upplever vi ett ökat söktryck, därför behöver vi en stärkt lärarkår, säger Lennart.

– Vi ser stora möjligheter att fortsätta att vara en självklar nyckelspelare på marknaden. Vi letar efter medarbetare som vill arbeta i ett företag som är på stark frammarsch. Till vår lärarkår söker vi personer med elektrikerkompetens inom industri, installation och automation, säger Karl Rehnberg, rektor för Teknikutbildarnas Elektrikerskola.

– Som utbildningsföretag, ser vi allvarligt på den pågående pandemin. För de som arbetar i branscher där chansen är stor att företag och jobb finns kvar efter krisen är det kanske mest aktuellt att bygga på sina kunskaper. Andra kan behöva fundera i nya banor och då vill vi som utbildningsföretag vara redo för det, säger Lennart Bölin.

Teknikutbildarna i Norden är ett av Sveriges största utbildningsföretag och utbildar varje år cirka tjugo procent av Sveriges elektriker. Teknikutbildarnas utbildningsmodell ger möjlighet till distansstudier. Ett kursupplägg där distansstudier, webbkurser eller livesända klasser varvas med praktiska moment. Utbildningskonceptet gör att eleven kan fortsätta att arbeta parallellt med sina studier om så krävs.