Ansökningar till Nackademins yrkeshögskoleutbildningar ökar med 30% tredje året i rad
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Ansökningar till Nackademins yrkeshögskoleutbildningar ökar med 30% tredje året i rad

Ansökningar till Nackademins yrkeshögskoleutbildningar ökar med 30% tredje året i rad

Publicerat av: Redaktionen

Nackademin stängde första omgången av sin ansökan till yrkeshögskoleutbildningar den 4 maj.

Ansökningar till Nackademins yrkeshögskoleutbildningar ökar med 30% tredje året i radResultatet visar att 11 093 ansökningar har inkommit.

Det innebär en ökning med 30% jämfört med samma period föregående år. Ett urval av utbildningarna har dessutom fått förlängd ansökan i ytterligare en månad.

I tisdags stängde Nackademin sin ansökan till höstens utbildningar och resultatet från antagningsstatistiken visar att antal ansökningar har ökat med totalt 30%. Även under 2019 och 2020 ökade ansökningarna med över 30% och utgjordes av samma antal utbildningar och platser.

– Även i år ser vi ett fantastiskt resultat när det gäller antal ansökningar till Nackademin. Det är tredje året i rad som vi ökar med minst 30% och pandemin har till viss del påverkat, men inte varit helt avgörande. Ser vi till högskolans ansökningar så ökade de i snitt med 3% jämfört med den markanta ökning som Nackademin och våra kollegor ute i landet har sett. Det talar mycket för att yrkeshögskolan är en utbildningsform som verkligen fungerar i praktiken, säger Nackademins VD, Astrid Westfeldt Corneman.

Fler än 1110 sökanden har tagit chansen till karriärväxling och anmält sig till Nackademins preparandkurser och behörighetsprov, vilket är en ökning med ca 20% från föregående år. Störst har intresset varit för kursen inom programmering där man glädjande nog ser ett stort intresse från kvinnor.

– Det är en väldigt positiv utveckling sett till antal genomförda preparandkurser. Våra preparandkurser möjliggör för fler att söka en utbildning och byta karriär fler gånger under sitt yrkesverksamma liv, säger Astrid Westfeldt Corneman.

Går fortfarande att söka till utvalda utbildningar
Totalt har 16 av 29 utbildningar stängt sin ansökan på Nackademin. Men det finns fortfarande möjlighet att söka till höstens utbildningar som har fått förlängd ansökan fram till 7 juni.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>