Hem NYHETER UF elev prisad på Young Start up day

UF elev prisad på Young Start up day

Publicerat av: Redaktionen

UF-alumnen Jonny Jin prisades då Young Startup Day arrangerades under onsdagen.

Förmiddagen lockade cirka 300 unga i Umeå att inspireras till entreprenörskap och bland inspiratörerna fanns den lokala nöjesprofilen Tobias Sedlacek och den hyllade entreprenören Ishtar Touailat.

Young Startup Day är en årligt återkommande inspirationsdag för att inspirera och peppa unga personer i Umeå och regionen att vilja och våga satsa på sina affärsidéer. Bland årets inspiratörer på scen fanns Tobias Sedlacek, lokal entreprenör och nöjesprofil, som sedan 2016 driver klädmärket Team Scandi, samt Ishtar Touailat, som korats till en av näringslivets mäktigaste kvinnor.

UF elev prisad på Young Start up day 2

Jonny Jin fick ta emot Roland Carlssons stipendium.

I samband med Young Startup Day delades också Roland Carlssons stipendium ut som går till en UF-alumn som i sin kontakt med Ung Företagsamhet har utmärkt sig på ett positivt sätt, är en god förebild och har en personlig företagsamhet.

Roland Carlsson, upphovsman till stipendiet, har tidigare varit näringslivschef i Umeå. Årets vinnare av stipendiet på 8000 kronor blev Jonny Jin från Minerva Gymnasium som är en av grundarna till Unga Företagsposten UF.

Nomineringen löd: Med stort engagemang och stor vilja bidrog stipendia­ten starkt till sitt företags framgångar.

Med sitt driv har han skapat ett nätverk inom näringslivet som hjälpt till att ta företaget till nästa nivå. Stipendiaten har bi­dragit till att sprida kännedomen om andra UF-företa­gare och själv agerat som en bra förebild för andra med entreprenörskaps-drömmar. Vi är övertygade om att stipendiaten med sina personliga egenskaper går en ljus framtid till mötes oavsett vad han tar sig för.

På plats under inspirationsförmiddagen fanns också de tre nominerade till Årets Unga Företagare, Navid Haghjo och Emil Westrin från 84 grams, Meiju Wartiainen från Mowida och Hanna Wiik från Ekonomikollen. De fick under ett panelsamtal chansen att dela med sig av sina lärdomar.

Samtalet handlade mycket om vilka drivkrafter som ligger bakom deras entreprenörskap och de nominerade skickade med sina bästa tips till den som vill starta eget. De betonade då vikten av att omge sig med bra personer som kompletterar en själv, att ha ordning och reda i samband med uppstarten samt att se mod som en muskel som går att träna. Även om det kommer vara utmanande växer man genom att våga testa.

De nominerade delade även ut pris till vinnarna av Innovation Camp som Ung Företagsamhet arrangerat tillsammans med Midgårdsskolan. Innovation Camp är en case-tävling där gymnasieungdomar för två veckor sedan fick ta sig an verkliga utmaningar från de tre nominerade företagen till Årets Unga Företagare. De tre vinnande grupperna nämnde hur de genom deltagande fått träna upp sin samarbetsförmåga och även lärt sig mer om vad som krävs för att marknadsföra ett företag.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>