Det var en plats fylld av ångest och oro.
– Jag blev mobbad, både fysisk och psykiskt, och när det var som värst bestämde jag mig där och då för att bli lärare och förändra allt.
Min skola ska vara en plats utan ångest och det ska vara kul och tryggt att komma hit varenda dag, säger hon.
Sedan i höstas är hon rektor för Thoren Business School Solna och har en klar och utstakad målbild kring hur skolan ska fungera. Hon är präglad av en skolbakgrund som var allt annat än ljus och drivs nu av att göra precis tvärtom.
– Mina elever ska inte få känna den där ångesten som jag själv hade på söndagar, den ska ingen få känna. Att få vara med och skapa och göra så att ingen annan behöver känna som jag kände. På TBS Solna kommer ingen, hoppas jag, känna sig utanför, säger hon.
Med Case-baserad undervisning, ämnesövergripande och integrerade, har TBS Solna byggt ett koncept med öppna lärmiljöer och med moderna undervisningsmetoder. En verksamhet som enligt Inan Sentürk ska vara den totala motsatsen till sin egen skolgång.
– För mig är det väldigt viktigt att när mina elever tar studenten och går sin egen väg, blir vuxna och flyger iväg, då är de anställningsbara och/eller antagningsbara. Då har de fått all den kunskap de behöver, men framförallt är de också schyssta människor.
Hon vill att TBS Solna ska vara en öppen och inkluderande skola där eleverna får möjligheter att göra sitt bästa.
– Vi jobbar mycket med hur vi ska vara mot varandra som människor. Det är för mig A och O att skapa goda medborgare som gör skillnad. Vi jobbar mycket med grit, det handlar inte om vilka talanger eller vilken IQ eleverna har. Det handlar om att anstränga sig, att på riktigt anstränga sig och då för mig som rektor är det absolut viktigast att skapa förutsättningar. Så att man kan anstränga sig. Så att det finns möjlighet till att anstränga sig.