Skolorna i Rinkeby får högstadium
Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Skolorna i Rinkeby får högstadium

Skolorna i Rinkeby får högstadium

Publicerat av: Redaktionen

Befolkningsprognosen för Rinkeby-Kista visar att barn i åldrarna 6-15 år ökar med cirka 760 barn fram till år 2031.

Skolorna i Rinkeby får högstadium

Isabel Smedberg-Palmqvist (L), skolborgarråd

Den grupp som ökar allra mest är barn i högstadieåldern.

För att möta de växande behoven planerar nu utbildningsförvaltningen för att bygga ut grundskolorna i Rinkeby med högstadium.

– Det händer mycket i tonåringars liv, därför är det bra om skolan kan erbjuda stabilitet och en skolgång som hänger samman. Det kan kännas tryggare att gå till en skola där man känner de vuxna omkring sig, rektorn, elevhälsopersonalen och skolpersonalen från låg- och mellanstadiet, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L), skolborgarråd i Stockholm.

Omställningen är en del av lokalförsörjningsplanen för 2022-2031 och arbetet befinner sig i planeringsfasen.

– Jag är väldigt glad att arbetet nu påbörjas. Vi fokuserar särskilt på kunskapsresultaten i området och det pågår omfattande insatser i skolorna. När grundskolorna kan följa eleverna under en längre tid kan insatserna intensifieras ytterligare. Elevhälsoarbetet blir mer kontinuerligt och uppföljningen av elevernas utveckling förbättras, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L), skolborgarråd.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>