Hem Efter plugget Gå eller cykla med barnen till skolan så blir de piggare och friskare!

Gå eller cykla med barnen till skolan så blir de piggare och friskare!

Publicerat av: Redaktionen

I samband med skolstarten räknar Jönköpings kommun med att ca 10 000 barn återgår till skolbänken efter sommarledigheten.

I dag väljer sex av tio föräldrar i kommunen att skjutsa istället för att gå eller cykla med barnen.

Gå eller cykla med barnen till skolan så blir de piggare och friskare!

Med kampanjen “Walk this way” – vandrande skolbuss vill kommunen återigen uppmärksamma föräldrar på fördelarna med att gå eller cykla tillsammans med barnen till skolan. Vandrande skolbuss är ett exempel på hur man med små medel kan nå stora förändringar.

Med vandrande skolbuss får både stora och små motion och gemenskap. Dessutom får barnen träning i att vistas i trafiken. Barn som promenerar på morgonen är piggare, friskare och mer koncentrerade i skolarbetet.

Skjutsande föräldrar är ett problem vid skolorna året om. Men upplevelsen är som störst i samband med skolstarten då tusentals barn återvänder till skolorna efter sommarlovet och många föräldrar börjar jobba igen.

Att avståndet till skolan skulle vara det grundläggande motivet stämmer inte. En majoritet av föräldrarna bor inte mer än max 1 kilometer från skolan, de allra flesta närmare än så. Istället väljer man bilen för att det är smidigt och att det görs på väg till eller från arbetet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>