VR-satsning i Burlövs förskolor och skolor nominerad till nationellt innovationspris
Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA VR-satsning i Burlövs förskolor och skolor nominerad till innovationspris

VR-satsning i Burlövs förskolor och skolor nominerad till innovationspris

Publicerat av: Redaktionen

Burlövs skolor och förskolor är bland de främsta i landet att arbeta med digitala verktyg i undervisningen.

Som en av sex kandidater i Sverige har kommunens arbete med VR i undervisningen blivit nominerat till det prestigefyllda priset Guldtrappan.

– I Burlöv driver vi skolutvecklingen framåt, säger förvaltningschef Mats Jönsson. De senaste åren har vi legat i framkant när det gäller att undersöka digitala verktyg som iPads, skolroboten AV1 och kameran för att skapa mening och lärande.

– Att undersöka VR-glasögon är därför helt naturligt för oss, fortsätter kvalitets- och utvecklingschef Sandra Tauberman. Från starten 2019, där vi var ett 30-tal lärare som var VR-piloter, har vi idag ett omfattande arbete med digitala lärmiljöer där VR är ett inslag i förskola, grundskola och gymnasium.

Goda resultat på elevernas språkutveckling

VR-satsning i Burlövs förskolor och skolor nominerad till nationellt innovationspris

Burlövs skolor och förskolor är bland de främsta i landet att arbeta med digitala verktyg i undervisningen.

Rektor Susanne Kristensen menar att man ser tydliga effekter och goda resultat på elevernas språkutveckling, exempelvis begreppsförståelse och ordkunskap. Lärarens ledning och att verktygen används med systematik är avgörande för de goda resultaten.

– Att se barnens engagemang när de arbetar med VR som verktyg i undervisningen är helt enkelt magiskt, avslutar förvaltningschef Mats Jönsson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>