Fler stockholmare väljer att utbilda sig på distans
Hem SkolNivåEftergymnasial Utbildning Fler stockholmare väljer att utbilda sig på distans

Fler stockholmare väljer att utbilda sig på distans

Publicerat av: Redaktionen

Tre av fyra elever som söker till komvux vill gå en distansutbildning.

Fler stockholmare väljer att utbilda sig på distans

Intresset för distansutbildningar växer bland stockholmare.

Av ansökningarna till starten i mars var 8900 till en distansutbildning.

Det är en ökning med 74 procent från föregående år. Eleverna säger själva att större flexibilitet och frihet är huvudskälet till att de väljer bort klassrumsundervisning.

Stockholms stad fick in 11 751 ansökningar till enstaka komvuxkurser till marsstarten. Det är en ökning med 14 procent jämfört med föregående år. Allt fler vuxenstuderande söker sig till komvux och majoriteten väljer en utbildning på distans.  NTI-skolan är specialiserade på distansundervisning och här har det ökade söktrycket märkts tydligt.

– Tillströmningen av elever har varit rekordartad när den ökade arbetslösheten gör att fler väljer att studera. Våra lärare och övriga medarbetare har arbetat intensivt för att klara anstormningen. Det har varit mycket jobb, men hittills har vi kunnat ta emot alla sökande, säger Peter Wilcke, verksamhetschef på NTI-skolan.

Anna Sundin, verksamhetschef på arbetsmarknadsförvaltningen i Stockholms stad, bekräftar bilden av att allt fler elever väljer utbildningar på distans.

– Stockholms stad ser utvecklingen att allt fler av våra elever studerar på distans. Vi arbetar med att kunna erbjuda mer distans- och fjärrundervisning, vilket efterfrågas av våra studerande.

Flexibilitet och tillgänglighet

I en enkätundersökning bland NTI-skolans stockholmselever uppger 32 procent att de läser på distans för första gången. Det främsta skälet till att studera på distans är möjligheten att själv kunna planera sina studier och att inte vara bunden till en särskild plats.

– Oavsett anledning till att en elev väljer att studera på distans, är det glädjande för oss som distansutbildare att fler tar vara på möjligheten att utforska distansutbildning som utbildningsform. Flexibiliteten och tillgängligheten som distansstudier innebär ligger i tiden ur flera aspekter, inte minst ur miljösynpunkt och att man som elev har frihet att välja sina egna studietider, säger Peter Wilcke.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>