Hem NYHETER Unik möjlighet för Yrkesgymnasiet Borås att växa från grunden

Unik möjlighet för Yrkesgymnasiet Borås att växa från grunden

Publicerat av: Redaktionen

Yrkesgymnasiet Borås har bildligt och bokstavligt talat byggts upp från grunden.

Nya lokaler, en helt ny personalgrupp och inte minst 32 förväntansfulla elever flyttade in i augusti på Getängsvägen.

Unik möjlighet för Yrkesgymnasiet Borås att växa från grunden

Den första årskullen elever vid Yrkesgymnasiet Borås trivs i de nyinredda och ändamålsenliga lokalerna på Getängsvägen.

– Det är väldigt värdefullt att vi får möjlighet att bygga upp skolan tillsammans, säger rektorn Emma Rosengren.

Skolan, belägen i Riksbyggens gamla lokaler, har den unika möjligheten att teori- och praktiklokalerna är integrerade med varandra i trevånings-huset. Nästan tusen fräscha kvadratmeter kommer eleverna att få samsas på.

I den här miljön finns onekligen alla förutsättningar för att utbilda och utveckla kommande yrkesgeneration. Vad som står skrivet i framtiden är skrivet i stjärnorna.

– Om några år har vi förhoppningsvis skapat oss ett bra rykte där vi tar hand om våra elever, är professionella och har etablerat bra kontakter med näringslivet här i Borås, säger Rosengren.

Yrkesgymnasiet Borås erbjuder idag fyra gymnasieprogram; fordon, el, bygg och Barn och fritid. Förhoppningen är att starta fler program inom de kommande åren.

Emma Rosengren och hennes personalgrupp har fått en unik möjlighet att bygga skolan från grunden. Det finns möjligheter, men förstås också utmaningar.

– Största styrkan är att ingenting sitter i väggarna, det finns inga gamla strukturer eller dolda agendor. Vi får nu en möjlighet att bygga en skolkultur och gemensamma normer, berättar Emma Rosengren och tillägger:

– Just nu är vi en liten skola med mycket hjärta, jag vill att alla hjälps åt med allt och den känslan vill jag att vi behåller.

Lokalerna på industriområdet är mer än tilltagna och uppbyggda från fyra tomma vägar i princip.

– Man får nästan gnugga sig i ögonen att vi kan erbjuda en sådan här miljö för eleverna. Det har varit kul att följa utvecklingen där skolan under våren och sommaren vuxit från tomma väggar till att vara fullt möblerad. Jag tror eleverna uppskattar den här miljön och kommer vara rädda om det som finns i lokalerna, säger Rosengren.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>