StudyBee lanserar integration med Skola24 för närvarohantering
Hem TEKNIK StudyBee lanserar integration med Skola24 för närvarohantering

StudyBee lanserar integration med Skola24 för närvarohantering

Publicerat av: Redaktionen

StudyBee och Skola24 har inlett ett samarbete gällande närvaro- och frånvarohantering.

Detta kommer att ge skolor en ännu bättre helhetsbild av elevernas studiesituation. “Skolorna får det bästa från två specialiserade aktörer inom edtech,” säger Johan Henricson, vd på StudyBee.

Det nya samarbetet bygger på filosofin att goda matchningar mellan specialistföretag ger kunderna bättre lösningar på sina utmaningar. StudyBees ambition är att kunna erbjuda skolor bästa möjliga verktyg för att baserat på data kunna följa och stödja elevernas lärande, utveckling och välmående – från grundskolan till gymnasiet och vuxenutbildning. Elevdatan visualiseras i överskådliga vyer på flera nivåer såsom skola, klass och enskilda elever.

Skolans personal får helheten men också möjlighet till insikter baserat på mönster och trender i underlaget. StudyBee är specialiserade inom detta område och förstärker produkten genom att integrera med andra nischade aktörer.Skola24 är starka inom skoladministrativa system med produkter för bland annat närvaro- och frånvarohantering, vilket är viktiga indikatorer för att upptäcka mönster i elevernas studiesituation och ge rätt stöd i tid.

 Den nya integrationen innebär att den närvarodata som registreras i Skola24 visualiseras i StudyBee och kan på så sätt kombineras med annan elevdata.

StudyBee lanserar integration med Skola24 för närvarohantering

Personer från vänster: Johan Henricson, vd StudyBee, Andreas Åstrand, vice vd Skola24

 “Integrationen med Skola24s system för närvaro- och frånvarohantering stämmer helt med vår filosofi att samarbeta med andra specialistföretag. Nu kommer skolor som använder StudyBee att kunna se elevernas närvaro i vårt verktyg och dessutom få den presenterad i kombination med andra parametrar, vilket ger en ännu bättre helhetsbild över elevernas studiesituation”, säger Johan Henricson, vd för StudyBee.

Andreas Åstrand, vice vd på Skola24, understryker vikten av samverkan mellan edtechbolag bland IT-lösningar inom svensk skola för att uppnå unika och effektiva lösningar för verksamheterna.

“’På Skola24 är integration och partnerskap ytterst viktigt. Genom att fokusera på skolan och huvudmannens behov möjliggör vi bästa förutsättningarna för verksamheterna att ha eleven i fokus med hjälp av våra unika gemensamma lösningar. Därför är samarbetet med StudyBee inte bara en fråga om att förenkla och effektivisera vardagen inom skolan, utan det är en investering i att skapa en mer holistisk och framgångsrik utbildningsmiljö för elevernas lärande.”

Under 2024 kommer alla skolor som använder StudyBee att erbjudas den nya integrationen mot Skola24. På sikt kommer StudyBee att erbjuda integrationer med fler nischade aktörer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>