Hem FORSKNING Premiär för disputation online

Premiär för disputation online

Publicerat av: Redaktionen

Imorgon sänder Högskolan Väst för första gången en disputation online.

Doktoranden Ana Magalhães blir först med att försvara sin avhandling i direktsändning via ett e-mötesverktyg.

Premiär för disputation online

– Opponenten bor i Tyskland och assisterande handledaren i England, så med den här lösningen behöver vi inte ställa in, säger Anna-Karin Christiansson, disputationsordförande.

Igår förbereddes den digitala disputationen i Albertsalen på Högskolan Väst. All teknik testades för att säkerställa att den fungerar under disputationen.

– I dessa Coronatider måste vi hitta nya lösningar för att kunna driva vår verksamhet.

Det här är ett smidigt sätt att få med alla deltagare som krävs för att genomföra disputationen.

Opponenten och assisterande handledaren får nämligen inte resa in i Sverige på grund av Corona-situationen. Och betygsnämndens ledamöter, som jobbar i olika delar av Sverige, behöver nu heller inte resa till Trollhättan, säger Anna-Karin Christiansson.

En annan fördel är att företag som medverkat i Ana Magalhães forskning och även intresserade forskare och företag runt om i världen enkelt kan ta del av hennes forskningsresultat. Anas forskning handlar om hur friktionsomrörningssvetsning med robot kan användas för att sammanfoga komponenter i aluminium med en komplex geometri. Och det är något som tillverkare av bilar, tåg, flygplan med mera har stort intresse av.

– Att sända online är en bra lösning med tanke på rådande omständigheter. Förberedelserna har tagit en del tid, men underlättades tack vare ett engagerat och bra teamarbete. Jag ser fram emot onsdag, säger Ana Magalhães.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>