Untitled 16
Hem EFTER PLUGGET Xplora lanserar mobilklockan XGO2

Xplora lanserar mobilklockan XGO2

Publicerat av: Redaktionen

Xploras vision är att förenkla och skänka trygghet till familjer i hela Skandinavien genom att leverera marknadens mest rättvisa, säkra och innovativa mobila produkter för barn och familjer.

Nu har företaget utökat produktportföljen med en ny, smart och prisvänlig produkt vid namn XGO2.

Högkvalitativ klocka till ett bråkdel av priset

XGO2 har många av de högkvalitativa komponenter som X5 play innehar som exempelvis samtalsfunktion, GPS, stegräknare och kamera. Mycket av de funktioner som hyllats av familjer runt om i Norden såsom bland annat skolläget, SOS och trygga zoner har företaget valt att behålla i sin nya modell. Man har även valt att addera en ny, spännande ficklampa-funktion som Xplora tror kommer bli en succé bland nya XGO2-användare.

XGO2 har en enklare design och innehar något lägre kapacitet på batteri, kamera och vattentålighet tillskillnad från X5 play. Detta gör att företaget därför kan placera nyheten i en mer prisvänlig klass än X5 play.

– Med XGO2, till ett mycket attraktiv pris, gör vi det möjligt för flera familjer att ta i bruk trygg och säker kommunikation för barn, säger Kjetil Fennefoss, VD för Xplora i Norden.

Trots det låga priset motsvarar förstås XGO2 de höga förväntningar man kan ha av en förstklassig Xplora-enhet. Du som förälder kan därför med gott samvete introducera Xplora XGO2 som barnets första mobiltelefon.

Xploras aktivitetsplattform Goplay

elxfc2zrb4onyaheae0q

XGO2 kommer i färgerna rosa och svart.

Xplora vill uppmuntra barn till lek och rörelse via deras produkter. Klockan innehar därför en stegräknare som räknar barnets steg dagligen. Har man en X4, X5 play eller XGO2 kan man med fördel koppla upp sig mot Xploras aktivitetsplattform Goplay som belönar barn som är aktiva. För varje 1000 steg barnet tar får barnet 1 fiktivt mynt. För mynten som samlas kan barnet köpa produkter för inne i Xploras Goplay-butik. I butiken finner du produkter såsom kamera, studsmatta, lego, hårklippning och massor av annat.

Aktivitetsplattformen är mycket omtyckt bland Xplora-användare och undersökningar har visat att barn som använder Xplora och kopplar upp sig mot Goplay rör sig mer än andra barn.

”Låt barn vara barn”

Xplora är perfekt för barn i åldrarna fyra år och uppåt och passar utmärkt när barnet börjar bli mer självständig. Tillskillnad från en smarttelefon har Xplora valt att utesluta internet och sociala medier i deras mobilklockor av flera olika skäl. Företaget anser att det finns för mycket olämpligt material barn kan komma i kontakt med via internet och sociala medier och vill istället fokusera på vad som är viktigt för barn – att kunna hålla kontakt med familj, släkt och vänner.

– Vi vill med våra produkter uppmärksamma föräldrar om att det finns ett mellanting mellan att ha en smarttelefon och inte, vilket är Xplora. Genom att utesluta internet och sociala medier kan vi låta barn vara barn så länge som går, säger Johan Lindquist, VD på Xplora Sverige.

Genom att utesluta internet och sociala medier placeras Xploras produkter i en helt egen kategori av mobiltelefoni – vilket uppskattas enormt bland de 95 000 kunder i Norden som brukar produkten.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>