Digital kreativitet i fokus för festival
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Digital kreativitet i fokus för festival

Digital kreativitet i fokus för festival

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det dags för Creative Coast Festival på Campus Karlshamn – festivalen som tar ett grepp om den digitala kreativiteten i länet.

Den 21 april blir det speltävling för studenterna, spännande föreläsningar, workshoppar och utställning inom digital media och VR. Media är välkommen att närvara under festivalen.

Under festivalen genomförs Game Concept Challenge – en speltävling där de deltagande bidragen bedöms av en jury från branschen och där vinnarna tilldelas utvecklingsmedel och en plats i inkubatorn Gameport. Kl 17:15 presenteras vinnarna i tävlingen. Studenter från både Campus Karlshamn och Campus Karlskrona visar även upp olika gestaltningar och projekt inom medieteknik och spelutveckling.

festivalen kommer flera intressanta föreläsare, bland andra Andrea Jörgensen från Iron Gate Studios och Erik Odeldahl från Fast Travel Games. Sara Davidsson och Sofie Wikström från Thunderful Games talar om hur man gör för att få jobb inom spelindustrin.

Under dagen pågår även en utställning där spelstudior och andra kreatörer visar upp sina projekt och där det finns möjlighet att själv ta del av och prova på nya upplevelser.

Dag: Fredag 21 april
Tid:
 Se detaljprogram via länken ovan
Plats: BTH, Campus Karlshamn, Karlshamn

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>