Skolon offentliggör prospekt och erbjudande inför noteringen på Nasdaq First North Growth Market
Hem TEKNIK Skolon AB offentliggör prospekt och erbjudande inför noteringen på Nasdaq First North Growth Market

Skolon AB offentliggör prospekt och erbjudande inför noteringen på Nasdaq First North Growth Market

Publicerat av: Redaktionen

Skolon AB (publ) (”Skolon” eller ”Bolaget”) är ett svenskt edtech-bolag som utvecklat en plattform för digitala skolverktyg och läromedel och som förra året utsågs till det femte snabbast växande techbolaget i Sverige.

Skolon offentliggjorde den 10 april 2022 sin avsikt att genomföra en notering av Bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market (”First North”) (”Noteringen”) och att i samband med Noteringen genomföra en nyemission av aktier (”Erbjudandet”).

Idag, den 25 april 2022, offentliggör Skolon prospekt för Erbjudandet och Noteringen. Första dag för handel förväntas bli den 17 maj 2022 och teckningsperioden för Erbjudandet inleds den 26 april 2022.

Erbjudandet i korthet

●        Erbjudandet omfattar 2 400 000 nyemitterade aktier, vilket motsvarar cirka 10 procent av aktierna i Skolon efter Erbjudandets genomförande.

●        Teckningskurs i Erbjudandet är 12,50 kronor per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde för Bolaget om cirka 300 miljoner kronor före genomförandet av Erbjudandet.

●        9 Cornerstoneinvesterare har lämnat teckningsåtagande om 15,3 MSEK, motsvarande 51% av Erbjudandet, till ett pris om 12,50 kr. Bland dessa investerare finns: Länsförsäkringar Blekinge, Länsförsäkringar Göinge Kristianstad, Länsförsäkringar Kalmar och Entreprenörinvest Sverige AB.

●        Utöver lämnade teckningsåtaganden enligt ovan har samma investerare också lämnat garantiåtaganden på ytterligare 8,5 MSEK, vilket motsvarar cirka 28% av antalet aktier i Erbjudandet. Totalt uppgår teckningsåtagande och garantiåtagande till 79% av Erbjudandet. Ingen ersättning utgår för varken teckningsåtaganden och garantiåtaganden.

●        Förutsatt att Erbjudandet fulltecknas, förväntas Erbjudandet tillföra Bolaget cirka 30 miljoner kronor före transaktionskostnader.

●        Aktieägare vars totala aktieinnehav uppgår till ca 85% av Bolagets aktier per dagen för prospektet och Bolagets ledning har ingått sedvanliga åtaganden om lock-up under en period om 12 månader dagar från den första dagen för handel.

●        Anmälningsperioden pågår mellan den 26 april och 6 maj 2022.

Skolon offentliggör prospekt och erbjudande inför noteringen på Nasdaq First North Growth Market●        Minsta teckningspost är 500 aktier, motsvarande 6 250 kronor.

●        Beräknad första handelsdag på First North är den 17 maj 2022 under kortnamnet ”SKOLON”.

●        Prospektet med fullständiga villkor offentliggörs idag den 25 april 2022 på Bolagets hemsida (www.skolon.com),

Bolaget har erhållit ett villkorat godkännande från Nasdaq Stockholm om upptagande till handel av Bolagets aktier på First North med sedvanliga förbehåll.

VD Oliver Lundgren kommenterar:

– Vi är ett snabbväxande edtechbolag med en stor, etablerad användarbas på närmare en halv miljon unika användare och där vi redan nått ett positivt kassaflöde på vår hemmamarknad i Sverige. Vi har en tydlig vision om att möjliggöra digitalt lärande för alla och vi har idag en väletablerad plattform och ett starkt team för att leverera på den visionen även i en internationell kontext. Därför ser jag verkligen fram emot att ta nästa steg i vår tillväxtresa som ett noterat bolag, säger Oliver Lundgren, vd och en av Skolons grundare.

Styrelseordförande Peter Mattisson kommenterar:

– Skolon har sedan lanseringen 2015 haft en fantastisk utveckling på den skandinaviska marknaden, där vi gått från en idé om att bidra till den svenska skolan, till att vi nu på bred front hjälper lärare och elever att få en enklare och mer framgångsrik digital vardag. Vi ser nu att det finns goda möjligheter att bidra på samma sätt på betydligt fler marknader. Därför ser jag vår notering som ett naturligt nästa steg för att accelerera bolagets tillväxt, samtidigt som vi ger både nya aktieägare och våra medarbetare möjligheten att ta del av vår tillväxtresa, säger Peter Mattisson, styrelseordförande och en av Skolons grundare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>