Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Ny högskoleutbildning – IT säkerhet och mjukvarutestning 180 hp

Ny högskoleutbildning – IT säkerhet och mjukvarutestning 180 hp

Publicerat av: Redaktionen

​Datarelaterade tillämpningar har under de senaste årtiondena vuxit snabbt i områden som e-handel, Business Intelligence (BI) och automation.

– De utmaningar vi ställs inför idag, ställer inte bara krav på traditionella färdigheter inom programutveckling, datakommunikation och systemförvaltning, utan dessutom kunskaper i IT-säkerhet, förmåga till att säkerställa mjukvaruintegritet innan leverans av mjukvaror, och hantering av storskaliga databaser och informationsanalys, säger Tomas Kvist, universitetsadjunkt i datateknik vid Högskolan Dalarna.

Ny högskoleutbildning - IT säkerhet och mjukvarutestning 180 hpFrån och med hösten 2017 erbjuder Högskolan Dalarna IT-säkerhet och mjukvarutestning 180 högskolepoäng för att möta detta behov. Utbildningen ger ett flertal internationella perspektiv och förmedlar metoder och tekniker som är globalt tillämpbara. Undervisningen bygger på aktuella och kända metoder och tillvägagångssätt.

– IT-säkerhet och mjukvarutestningsprogrammet är utformat för att möta nuvarande och framtida behov av kunnig personal inom områdena IT-säkerhet och mjukvarutestning. Grunden utgörs av ett antal traditionella datavetenskapliga kurser, såsom programmering, databaser och datakommunikation, avslutar Tomas.

Programmet ligger centralt i en av Högskolan Dalarnas forskningsprofiler – Mikrodata och komplexa system. Här studeras hur digitalisering, automatisering och stora datamängder kan påverka samhället i framtiden.

– Programmet drar nytta av våra spännande forskningsaktiviteter och kunskapsbildning i profilen. Studenter kan också välja att studera vidare till masternivå om de vill, säger Mark Dougherty, professor i Datateknik.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>