Hem NYHETER ​Fritt internet fram till årsskiftet för skolarbete på distans

​Fritt internet fram till årsskiftet för skolarbete på distans

Publicerat av: Redaktionen

Nu förlängs fritt internet fram till årskiftet för dem som inte har aktiverat sin uppkoppling via Jönköping stadsnät Wetternet. 

Det var i slutet av mars som Jönköping Energi gjorde en insats för att underlätta för framförallt skolungdomar och studenter att kunna sköta sin skolgång på distans.

​Fritt internet fram till årsskiftet för skolarbete på distans

Situationen i samhället med anledning av Covid-19 har gjort att många behöver anpassa vardagen till de nya förutsättningarna. En förutsättning att för att kunna sköta skola och jobb är ofta att man har bra internetuppkoppling.

Därför kommer Jönköping Energi fortsätta erbjuda de kunder som har Jönköping Stadsnät Wetternet, men som inte har aktiverat någon tjänst, att surfa fritt till en hastighet av 5 mbit/s. Erbjudandet gäller fram till årsskiftet 2020/2021.

– Hastigheten kommer att räcka till att följa streamade lektioner eller föreläsningar på webben och hålla koll på e-posten. Nu när höstterminen drar igång igen hoppas vi att det kan underlätta för elever och studenter som behöver sköta sin skolgång hemifrån, säger Lennart Jarl, erbjudandeansvarig på Jönköping Energi.

Totalt har cirka 350 anslutningar gjorts sedan slutet av mars då erbjudandet om fritt internet började gälla.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>